Jefremovs tiesā atzīst vainu; prokuratūra prasa 11 gadus cietumā (10)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Mihails Jefremovs
Mihails Jefremovs Foto: Mikhail Tereshchenko/Mikhail Tereshchenko/TASS

Slavenais krievu aktieris Mihails Jefremovs ceturtdien tiesā atzina vainu nāvējošas autoavārijas izraisīšanā. Prokuratūra prasa viņam piespriest teju maksimālo iespējamo sodu - 11 gadus ieslodzījumā, vēsta portāls "Meduza".

3.septembrī notika tiesas sēde, kurā apsūdzības puse norādīja, ka uzskata aktiera vainu par pilnībā pierādītu. Jefremovs apsūdzēts nāvējošas avārijas izraisīšanā Maskavā, pēc kuras slimnīcā mira 57 gadus vecais šoferis Sergejs Zaharovs. Prokuratūras prasītais sods - 11 gadi vispārējā režīma kolonijā.

Jefremova advokāts Elmans Pašajevs izteicies, ka tik bargu sodu varot izskaidrot tikai ar politiskiem motīviem.

Jefremovs sēdē teica savu pēdējo vārdu, kurā pirmoreiz tiesas procesa laikā atzina vainu. Iepriekšējās sēdēs aktieris apgalvoja, ka tikpat kā neko no 8.jūnija notikumiem neatceroties. Jefremovs un viņa advokāts izteica iespēju, ka pie stūres varētu būt sēdējis kāds cits, taču gandrīz visi liecinieki apstiprināja, ka auto vadīja Jefremovs.

Analīzes liecina, ka avārijas brīdī Jefremovs bija 2,1 promiles reibumā. Viņa asinīs tika atrastas arī narkotiku pēdas.

Maksimālais sods, ko Jefremovam varētu piespriest, ir 12 gadi ieslodzījumā.

Taču prokuratūra lūgusi sodu nedaudz mīkstināt, ņemot vērā, ka aktierim ir trīs nepilngadīgi bērni un ka viņš cieš no veselības problēmām. Tāpat prokuratūra vērsa uzmanību, ka Jefremovs nodarbojas ar labdarību, kā arī ir katram cietušajam pārskaitījis 200 000 rubļu (2240 eiro). Tiesa gan, tie visi, izņemot Zaharova vecāko dēlu Vitāliju, no naudas ir atteikušies.

Papildus brīvības atņemšanai prokuratūra prasījusi likt Jefremovam maksāt Vitālijam Zaharovam kompensāciju 500 000 rubļu (5600 eiro) apmērā, bet pārējiem cietušajiem - pa vienam rublim (šādu summu norādījuši viņi paši, sakot, ka Jefremova nauda viņiem neesot vajadzīga).

Jefremova advokāts lūdza tiesu piespriest sodu, kas neietver brīvības atņemšanu.

Jefremovs sēdes laikā galvenokārt klusēja, taču izmantoja iespēju teikt pēdējo vārdu. Viņš pauda, ka vainas neatzīšana nebija pareiza, taču izteica iebildumus pret prokuratūras prasīto 11 gadu cietumsodu.

Aktieris atzina vainu un izteica nožēlu par notikušo. Tajā pašā laikā viņš atkārtoja, ka neesot pilnīgi pārliecināts, ka atradās pie stūres, jo neko neatceroties.

"Bija tik krāšņi pierādījumi. Es droši vien to izdarīju. Ja es to izdarīju, tad vēl vairāk nezinu, ko man darīt tālāk," teica Jefremovs.

"Gribu pateikt, ka alkohols - tas, protams, ir milzu ļaunums. Mērs jāzina vienmēr. Ja nezini mēru, tad vari nonākt aiz restēm uz 11 gadiem."

Aktieris lūdza piedošanu Zaharova ģimenei un noskaitīja paša sarakstītu dzejoli.

Aktiera izraisītā traģiskā auto sadursme notika 8.jūnija vakarā, kad viņš ar automašīnu "Jeep Grand Cherokee" iebrauca pretējā joslā un ietriecās vieglajā furgonā "Lada", saduroties ar vēl vairākām automašīnām. Furgona vadītājs, 57 gadus vecais Sergejs Zaharovs vēlāk slimnīcā mira.

Saskaņā ar medijos izskanējušajām ziņām, pēc avārijas Jefremova asinīs konstatēta 2,1 promile alkohola.

Jefremovs dažas dienas pēc avārijas publicēja video, kurā lūdz piedošanu bojāgājušā ģimenei.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu