Interjera materiāli, kas paceļ īpašuma vērtību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Plānojot pārdot savu īpašumu, viena no galvenajām interesēm ir peļņa, kas tiks gūta pārdošanas ceļā. Lai īpašuma pārdošana sekmētos, palīgā nāks ne tikai tādas nianses kā lokācija, kaimiņi, mājas tehniskais stāvoklis, bet arī īpašuma interjerā izmantotie materiāli.

Saprotams, ka interjera tendences pasaulē mainās ik gadu un tām izsekot dažkārt ir teju neiespējami, tomēr dizaina pasaulē pastāv vairāki materiāli, kas nenoveco un ir aktuāli gadu desmitiem. Izvēloties kvalitatīvus apdares vai būvniecības materiālus, tie kalpos ne tikai ilgi, bet arī palīdzēs gūt lielāku peļņu, kad plānā būs mājokļa pārdošana.

Koka grīdas

Lamināts, parkets un arī paklāja segums reizēm neiztur laika pārbaudi – šie materiāli, lai arī ir samērā lēti, tomēr ātri bojājas. Turklāt apdrukātie, piemēram, rakstaini paklāji vai lamināts, jau vienas desmitgades laikā iegūst bezgaumīgu un pat komisku izskatu. Savukārt koksne ir bijusi aktuāla vienmēr un arī nākotnē neizies no modes.

Izvēloties koka grīdu, to laika gaitā var atjaunot – pārlakot, nopulēt vai pārslīpēt, iegūstot pavisam svaigu izskatu.

Foto: Unsplash

Akmens virsmas

Arī virtuvē laminētas virsmas ir populārs un bieži sastopams elements, tomēr arī tās ļoti ātri nolietojas. Akmens virsmas būs ilgtermiņa ieguldījums, kas ne tikai labi izskatīsies, bet arī būs noturīgas pret skrāpējumiem un karstumu. Lai arī kādā interjera stilā tiktu ieturēta virtuve, akmens virsmas izskatīsies eleganti, turklāt, veicot sīkus uzlabojumus šajā telpā, akmens virsma pielāgosies jaunajām pārmaiņām.  

Akmens flīžu grīdas

Gluži tāpat kā ar akmens virsmām virtuvē, arī šī paša materiāla flīzes būs elements, kuru novērtēs gan mājinieki, gan arī potenciālie pircēji. Šīs flīzes izstaros eleganci, padarīs telpas vizuāli dārgākas un kalpos krietni ilgāk par parastajām keramikas flīzēm.

Metāla caurules

Lai gan šis ir sīkums, par kuru reti iedomājas, remontējot mājokli, taču tam ir nozīmīga loma ilgtermiņā un mājokli pārdodot. Lai gan plastmasas caurules ir lētas, ar tām nereti gadās dažnedažādas galvassāpes, piemēram, tās var plīst, ātri nolietojas un jāmaina ik pēc neilga laika intervāla. Daudz jēdzīgāks ieguldījums būs metāla ūdens caurules, turklāt ilgtermiņā izmaksas beigu beigās būs līdzvērtīgas plastmasas caurulēm.  

Foto: Unsplash

Koka apdare

Vēlies piešķirt autentisku gaisotni mājoklī un vienlaikus to padarīt iekārojamu potenciālajiem pircējiem? Laba izvēle būs koka apdare – koka iebūvētie skapji, koka paneļi, dēļu sienas vai virtuves iekārta – padarīs interjeru siltāku, mājīgāku un arī modernāku.

Tīras sienas

Tapetes ir veids, kā cilvēki var atspoguļot savu personību interjerā, bet no pārdošanas viedokļa no tapetēm būtu jāizvairās kā no uguns. Reti kad var gadīties situācija, kurā potenciālais pircējs no pirmā acu uzmetiena iemīlēs tās pašas brūnās tapetes ar smalku ziediņu rakstu, ko bija izraudzījies pirmais saimnieks, vai arī savai atvasei uzskatīs par piemērotām tapetes ar baloniem. Tapetes, tāpat kā rakstains lamināts vai flīzes, ļoti ātri iziet no interjera tendencēm un ātri iegūst diezgan senilu piegaršu, turklāt tās potenciālie pircēji var uzskatīt par papildu slogu – tās būs jāplēš nost, siena jāslīpē un jāpārkrāso.

Daudz izdevīgāka izvēle ir vienkāršas, tukšas, nokrāsotas sienas. Tās vari nokrāsot pēc saviem ieskatiem, bet potenciālajam pircējam atliks vien uzklāt gruntskrāsu un pārkrāsot sienu atbilstoši savai gaumei. Tīras sienas atvieglos darbu gan esošajam saimniekam, gan nākotnes pircējam, turklāt tās arī neiziet no modes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu