"Vientuļākais zilonis pasaulē" beidzot dosies prom no Pakistānas zoodārza (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AAMIR QURESHI/AFP

Zilonis, kurš ar savu vientulīgo dzīvi piesaistījis dzīvnieku tiesību aizstāvju uzmanību visā pasaulē, beidzot varēs atstāt zoodārzu Pakistānā un doties uz viesmīlīgākām mājām, ziņo aģentūra "Associated Press".

Ziloņtēviņš Kavans, kuru dzīvnieku aizstāvji dēvē par "vientuļāko ziloni pasaulē", Maragazaras zoodārzā Pakistānas galvaspilsētā Islāmabadā vientulīgi dzīvo jau vairāk nekā 35 gadus. Pateicoties pasaules mēroga kampaņai viņa glābšanai, Pakistānas Augstākā tiesa maijā beidzot deva atļauju izvest ziloni no valsts.

5. septembrī dzīvnieku tiesību aizsardzības biedrība "Four Paws" paziņoja, ka beidzot veikta Kavana pilnīga medicīniskā apskate un saņemta arī veterinārārstu atļauja to pārvest.

Zilonis līdz šim turēts ļoti šaurā aplokā, un medicīniskā apskate liecina, ka tas cieš no pārmērīga svara, kaut gan visas pārējās pazīmes liecina, ka dzīvnieks turēts pusbadā. No pastāvīgas uzturēšanās telpā ar cietu grīdu tā nagi ir pārauguši un saplaisājuši.

Tomēr veterinārārsti ir konstatējuši, ka dzīvnieks ir pietiekami spēcīgs, lai pārciestu ceļojumu uz jaunajām mājām, kas, visticamāk, būs dzīvnieku patversme Kambodžā.

Maijā Pakistānas Augstākā tiesa izdeva rīkojumu slēgt Margazaras zoodārzu "dzīvnieku šausminošo dzīves apstākļu dēļ, kas radušies sistemātiskas nolaidības rezultātā".

Kavana nožēlojamie dzīves apstākļi bija izraisījuši dzīvnieku draugu sašutumu visā pasaulē, un tie jau vairākus gadus aicināja pārvietot ziloni uz citu zoodārzu.

"Four Paws" pārstāvis Martins Bauers ar sarūgtinājumu paziņojis, ka vairākus citus dzīvniekus diemžēl nav izdevies glābt -

piemēram, divi lauvas gājuši bojā pārvietošanas laikā, jo uzraugi pielaiduši uguni aplokam, lai piespiestu dzīvniekus doties uz transportēšanas krātiņiem.

"Four Paws" ieradās Pakistānā pēc Islāmabadas Savvaļas dzīvnieku pārvaldes ielūguma, lai palīdzētu pārvest uz citām vietām atlikušos zoodārza dzīvniekus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu