Latvijas jaunuzņēmums iegūst €5 miljonu lielu finansējumu, lai piesaistītu pasaulē atzītus speciālistus (14)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lokalise

Latvijas jaunuzņēmums “Lokalise”, kas nodarbojas ar tulkojumiem, kā arī ar lietotņu un programmu pielāgošanu lokālā tirgus specifikai, ir paziņojis par aptuveni piecu miljonu finansējuma saņemšanu. Kā vēsta portāls “EU-Startups”, tās ir vienas no lielākajām investīcijām, kādas saņēmis Latvijā dibināts jaunuzņēmums.

Uzņēmums “Lokalise” piedāvā programmatūru kā pakalpojumu, kas palīdz uzlabot klientu darba plūsmu un procesus, kad ir nepieciešams atjaunināt tekstu dažādās valodās.

Iepriekš jaunuzņēmuma komanda, kas strādāja ar ļoti minimālistisku biznesa kultūru, nolēma piesaistīt ārējo kapitālu, lai visā pasaulē pieņemtu darbā labākos talantus, kas darbojas programmatūras kā pakalpojuma jomā, lai paātrinātu savu izaugsmi.

Viens no šā jaunuzņēmuma plusiem ir fakts, ka tas darbojas pilnībā attālināti.

Finansēšanas kārtu vadīja viens no vispieredzējušākajiem Eiropas kapitālsabiedrību vadītājiem Maiks Šalfens, piedaloties “capital300” un vairākiem citiem augsta ranga investoriem, to vidū Andrejam Husidam (“Miro” dibinātājs un vadītājs) un viņa fondam S16, Nikolā Desanjē (“Algolia” līdzdibinātājs), Desam Treinoram (“Intercom” līdzdibinātājs un galvenais stratēģis), Metam Robinsonam (“Nested” vadītājs), Ričam Valdronam, Ali Raselam un Domam Lūisam (“Tray” dibinātāji), Karlosam Gonsalezam – Kadenasam (“GoCardles” vadītājs), Jūdžinam Katzam (“Atlassian”), Stīvenam Kurganam (bijušais “King.com” vadītāja vietnieks) un Čārlijam Songhērstam.

“Lokalise” ir jaunuzņēmums, kas 2017. gadā ir dibināts Latvijas galvaspilsētā Rīgā.

Tā dibinātāji ir divi tehnoloģiju entuziasti – Pjotrs Antropovs un Niks Ustinovs. Pašlaik viņu vadītais uzņēmums ir spējis piesaistīt vairāk nekā 1500 klientu 80 pasaules valstīs. Klientu vidū ir dažādi jauni un maz zināmi uzņēmumi, kā arī vairākas pasaulē zināmas kompānijas, piemēram, “Revolut”, “Yelp”, “Virgin Mobile” un “ Notion”.

Uzņēmuma produkts kā pakalpojums ir platforma, kas palīdz lokalizēt (pielāgot un tulkot saturu vietējam tirgum) programmatūru, lietotnes, mājaslapas, kā arī cita veida digitālu saturu.

Kamēr lielāko daļu tulkojumu un lokalizācijas procesu manuāli var veikt, izmantojot daudzus “Excel” failus, “Lokalise” šo saturu ievieto programmā.

Process ir automatizēts, un tā datu plūsma ļauj inženieriem, menedžeriem, tulkiem un dizaineriem viegli strādāt kopā pie dažāda veida produktiem.

Sācis darbu kā neliels un pieticīgs uzņēmums, tas ir spējis attīstīties līdz vērā ņemamam līmenim, līdz ar to “Lokalise” dibinātājiem ir radusies vēlme turpināt savu izaugsmi vēl straujāk. Tajā pašā laikā uzņēmums jau pagājušā gada otrajā pusē eksperimentēja ar attālinātā darba režīmu, līdz ar to šā gada martā “Lokalise” nebija nekādu sarežģījumu savu darbu pilnībā pārnest uz attālināto vidi. Tas savukārt ir atvēris iespējas pieņemt darbā talantīgus darbiniekus, neatkarīgi no viņu atrašanās vietās. Ņemot vērā šos apstākļus, Niks un Pjotrs nolēma pieteikties finansējuma kārtai, lai spētu pieņemt darbā labākos programmatūras kā pakalpojuma jomas talantus no visas pasaules.

“Sākotnēji mēs bijām vien pāris kodētāji, kas caur sāpēm veidoja jaunu produktu. Tomēr tad, kad pie mūsu durvīm sāka klauvēt augstākā līmeņa klienti, mēs redzējām lielu izaugsmes iespēju.

Ātri sapratām to, ka lielākais izaicinājums mūsu uzņēmumam ir piesaistīt labākos tirgus dalībniekus. Iepazīstoties ar dažādiem uzņēmumiem un to pārstāvjiem gan Eiropā, gan ASV, mēs esam priecīgi, ka izvēlējāmies Maiku Šalfenu, lai īstenotu mūsu vīziju,” teica Ustinovs.

Savukārt galvenais investors Šalfens dalījās ar saviem novērojumiem: “Katram uzņēmumam ir kaut kāda daļa darbības, kas ir redzama tīmeklī. Tomēr neprecīza vai neveikla lokalizācija ir kā sāpīga barjera, lai spētu savu uzņēmumu paplašināt ģeogrāfiski. Uzņēmums “Lokalise” ļauj pārvarēt šo barjeru. Tam ir lieliskas atsauksmes no klientiem. Tas ir ļoti skaisti dizainēts sadarbības rīks, un tam ir ļoti labas integrācijas iespējas. Līdz ar to –

šis uzņēmums ļauj pārtraukt uzņēmējdarbības sarežģītās un arhaiskās problēmas.

Es esmu ļoti priecīgs sadarboties ar šo ambiciozo komandu, kas nākotnē varētu kļūt par savas nozares līderi.”

Savukārt “capital300” pārstāve Eva Arha sacīja: “Mums ļoti patīk tas, kā “Lokalise” koncentrējas uz klientu nepieciešamībām un piedāvā savā klasē labāko produktu. Komanda ir sasniegusi ātru izaugsmi, esot ar ierobežotiem resursiem. Tāpat nedrīkstam aizmirst par Covid-19 pandēmiju. Taču, neraugoties uz to, viņi ir raduši jaunas iespējas, kā paātrināt paplašināšanos un turpināt savu izaugsmi.”

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu