Apdrošinātājs pēc ugunsgrēka "Lido" izmaksājis 1,2 miljonus eiro atlīdzību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

 Risku apdrošinātājs "Compensa Vienna Insurance Group" Latvijas filiāle apdrošināšanas atlīdzībā ēdināšanas uzņēmumam AS "Lido" pēc ugunsgrēka izmaksājis 1,2 miljonus eiro.

Apdrošināšanas kompānijas mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Gertnere atgādināja, ka 2020.gada 11.jūnija vakarā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks uzņēmuma "Lido" gaļas pārstrādes un ražošanas cehā, kas atrodas Rīgā, Ķengaraga ielā 3C. Liesmas skāra divstāvu ražošanas ēku - angāra tipa noliktavu, administratīvās telpas un kūpināšanas cehu. Ugunsgrēka laikā kopumā tika bojātas telpas 600 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji objektā ieradās plkst.21.27, un degšana "Lido" ražošanas ēkā Ķengaragā tika lokalizēta ap pusnakti, bet ugunsgrēks pilnībā tika likvidēts 12.jūnijā plkst.3.57. Liesmu dzēšanā bija iesaistīti vairāk nekā 30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēju. 

Pēc Gertneres minētā, degšana sākās elektrības īssavienojums dēļ.

"Jau sākotnējā informācija, ko saņēmām no dažādiem avotiem, ļāva spriest par situācijas nopietnību. Mūsu apdrošināšanas eksperti tūlīt izbrauca uz ugunsgrēka vietu un sekoja dzēšanas darbiem. Kolīdz ugunsdzēsēji bija apslāpējuši liesmas, sākām zaudējumu novērtēšanu. Šāda operativitāte ļāva mums ātrāk izskatīt apdrošināšanas gadījumu, kā arī izmaksāt zaudējumu atlīdzību," atzīmēja "Compensa Vienna Insurance Group" Latvijas filiāles vadītāja vietnieks Kaspars Neivalds.

Savukārt "Lido" valdes loceklis Rasmuss Pētersons norādīja, ka ēkā, kurā izcēlās ugunsgrēks, uzņēmums darbu vairs nevarēja turpināt, tāpēc ražotne tika pārcelta uz īrētām telpām. "Jau tuvākajā laikā plānojam ar pilnu jaudu atsākt ražošanu "Lido" gaļas pārstrādes cehā Silakrogā. Tas nozīmē, ka jau šomēnes mēs atsāksim pircēju iecienītās "Lido" gaļas produkcijas piegādes lielveikaliem," viņš sacīja.

Jau ziņots, ka 2018.gadā "Lido" strādāja ar 41,883 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 7,3 reizes un bija 241 365 eiro. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Lido" reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Kompānijas patiesā labuma guvēji ir Gunārs Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, kuram pieder holdingkompānija SIA "VSh Holding", taču Konkurences padome (KP) ir atļāvusi "Amber Beverage Group Holding" iegūt izšķirošu ietekmi pār "Lido".

"Amber Beverage Group Holding" vēlas iegādāties 49% "Lido" akciju. Lai arī pēc darījuma īstenošanas "Amber Beverage Group Holding" neiegūs akciju kontrolpaketi, darījuma puses apsver veikt izmaiņas "Lido" statūtos tā, lai "Amber Beverage Group Holding" iegūtu tiesības valdē iecelt divus pārstāvjus. Turklāt "Amber Beverage Group Holding" varētu iegūt tiesības uzlikt veto stratēģiski svarīgu lēmumu pieņemšanā. Pēc darījuma īstenošanas "Amber Beverage Group Holding" varētu iegūt tiesības vienpusīgi pārvaldīt "Lido".

"Amber Beverage Group" ir starptautisks alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerns, kas strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Apvienotajā Karalistē, Austrālijā, Austrijā un Baltijā. "Amber Beverage Group" ietilpst arī "Latvijas balzams". "Amber Beverage Group" īpašnieks ir miljardieris Jurijs Šeflers.

"Compensa Vienna Insurance Group" Latvijas filiāle ietilpst "Vienna Insurance Group".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu