“Maxima” veikalos sāks parakstu vākšanu PVN samazināšanai

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Lai samazinātu cenas svaigai pārtikai, “Maxima Latvija” sāk parakstu vākšanu  klātienē – veikalu vidē, tādējādi paplašinot iespējas parakstīties par iniciatīvu, kas paredz samazināt PVN pārtikas precēm, portāls TVNET uzzināja uzņēmumā. 

Ikviens iedzīvotājs ir aicināts atbalstīt iniciatīvu “Samazinām PVN pārtikas produktiem”, tādējādi samazinot Latvijas ģimeņu izdevumus par pārtiku, sniedzot finansiālu atbalstu Latvijas iedzīvotājiem un stiprinot pašmāju ražotāju konkurētspēju. Pašlaik Latvijas iedzīvotāji par iniciatīvu var parakstīties elektroniski sabiedrības iniciatīvu platformā www.manabalss.lv, un tagad tas ir iespējams arī "Maxima" veikalos.

Savu atbalstu iniciatīvai klātienē būs iespējams sniegt piektdien, 11. septembrī, no plkst. 16.00 līdz 20.00 t/c “Akropole” pie veikala “Maxima XXX”. Turpmākie veikali parakstu vākšanai tiks izsludināti "Maxima" mājaslapā.

“Mēs jūtam lielu atbildību pret saviem klientiem un sabiedrību kopumā, lai piedāvātu kvalitatīvus svaigās pārtikas produktus (augļus, dārzeņus, pienu, gaļu, olas) par draudzīgām cenām. Analizējot iedzīvotāju iepirkšanās paradumus, aptuveni 70% no iepirkuma groziņa satura veido svaigie pārtikas produkti, līdz ar to PVN samazinājums līdz 5% palīdzētu gadā ietaupīt ap 300 eiro. Šādu nepieciešamību apliecina arī LLU veiktais pētījums – Latvijas iedzīvotāji, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, patērē ievērojami mazāk augļu un dārzeņu. Sabiedrības interesi apliecina arī parakstu skaits par mūsu un partneru sākto iniciatīvu, kas aug vidēji par 100 parakstiem dienā, tomēr, rēķinoties, ka ne katrs no Latvijas iedzīvotājiem izmanto digitālos rīkus, aicinām paust savu nostāju arī klātienē, parakstoties par iniciatīvu “Maxima” veikalos,” stāsta “Maxima Latvija” korporatīvais vadītājs Jānis Vanags.

“PVN samazinātā likme pārtikas produktiem jau ilgus gadus darbojas lielākajā daļā Eiropas valstu, bet tāda netiek lietota tikai četrās ES dalībvalstīs - Lietuvā, Igaunijā, Bulgārijā un Dānijā. Jau šobrīd PVN likmes samazināšana Latvijas raksturīgiem augļiem un dārzeņiem ir veicinājusi, ka Latvijā ir zemākās cenas šajās produktu grupās salīdzinājumā ar pārējām Baltijas valstīm. PVN samazināšana ir likumsakarīgs solis, lai uzlabotu iedzīvotāju labklājību, jo, izvērtējot pētījuma datus, Latvijā procentuāli ir viens no zemākajiem sociālās aizsardzības līmeņiem, rēķinot no IKP tikai 15% apmērā, bet ES dalībvalstīs tas ir vidēji 27%. PVN samazināšana veicinātu ne tikai iedzīvotāju labklājību un rocību iegādāties dažādus svaigas pārtikas produktus, bet rosinātu veselīga, daudzveidīga un kvalitatīva uztura patēriņu, veicinātu nodarbinātību lauku teritorijā un radītu iespējas vietējo ražošanas uzņēmuma attīstībai,” pauž Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore, profesore Irina Pilvere.

Pārtikas produktu PVN samazināšanas iniciatīvu virza mazumtirdzniecības tīkls “Maxima Latvija” sadarbībā ar vadošajām lauksaimnieku organizācijām – biedrību “Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome” (LOSP) un biedrību “Zemnieku saeima” (ZSA). Sagaidāms, ka iniciatīvai pievienosies liels skaits jaunu organizāciju un pilsoniskās sabiedrības pārstāvju, ņemot vērā tēmas aktualitāti lejupslīdošas ekonomikas un pirktspējas samazināšanās periodā.

Platformā manabalss.lv kopš augusta sākuma sākta parakstu vākšana par samazinātās PVN likmes piemērošanu svaigai gaļai, zivīm, piena produktiem un olām, vienlaikus saglabājot to Latvijai raksturīgiem dārzeņiem un augļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu