Kāpēc ir nepieklājīgi uz galda atbalstīties ar elkoņiem?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Reiz tas kalpoja kā zīme, ka maltītes laikā tu, visticamāk, nesāksi kautiņu.

Dažām galda manierēm skaidrojums nav nepieciešams, piemēram, košļāšana ar aizvērtu muti glābj citus no ausij netīkamām skaņām, bet salvetes izklāšana uz ceļiem glābj tavas bikses no ēdiena traipiem. Tomēr ēst, turot elkoņus uz galda, ir ērti, šķietami nekaitīgi, tomēr joprojām – nepieklājīgi. Kāpēc?

Kā rakstīts izdevumā “Reader's Digest”, sākotnēji elkoņu neatbalstīšana uz galda kalpoja kā zīme, ka tu esi nekaitīgs maltītes viesis.

“Manieres sākotnēji atturēja mūs no savas vietas atstāšanas un kautiņa sākšanas. Bija svarīgi, lai cilvēki maltītes laikā tevi uztvertu kā taktisku vai vismaz centīgu tādam būt,” komentēja galda manieru eksperte Mārgareta Visere.

Citiem vārdiem, elkoņi uz galda izjauc galda piederumu izveidoto robežu, ko citi maltītes viesi varētu interpretēt kā robežu trūkumu tevī pašā.

Jaunākos laikos šis likums vairāk kalpoja, lai novērstu nevis kautiņu, bet gan citus negadījumus pie galda.

“Ne visi ir veikli, tāpēc, neturot elkoņus uz galda, tu zini, ka nejauši neiegrūdīsi savu elkoni salātu bļodā vai zupā,” rakstīts vietnē marthastewart.com

Nebalstīšanās ar elkoņiem uz galda tevi arī parāda kā civilizētu un pieklājīgu. Tiesa, mūsdienās elkoņi uz galda uzreiz tevi nepadarīs par mežoni citu acīs, tomēr smalkākās iestādēs un viesībās būtu tikai pieklājīgi no tā izvairīties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu