Apkures sezona tuvojas: kādēļ sildītāju nedrīkst slēgt pagarinātājā (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ik dienas āra temperatūra pazeminās, kas nozīmē, ka ir pienācis laiks sākt domāt par apkuri. Tiesa, šajā laikā ne visi ēku pārvaldnieki aplaimo iedzīvotājus ar centrālo apkuri, tādēļ nākas izlīdzēties ar sildītāju. Lai šogad viss noritētu bez raizēm, uzmanies ar sildītāja lietošanu.

Sildītājs ir īsts palīgs brīžos, kad vairs nav atvasara, bet vēl ir pārāk agrs, lai namu pārvaldnieks pieslēgtu apkuri. Kaut arī sildītājs patiesi spēj ieviest omulību mājoklī, ir jārēķinās, ka tam piemīt vairāki trūkumi. Pirmkārt, tas ir īsts naudas dedzinātājs – sildītāji patērē diezgan daudz elektrības un to varēs manīt nākamā mēneša elektrības rēķinā, otrkārt – šī iekārta nav ugunsdroša.

Diezgan bieži elektriskais sildītājs tiek pieslēgts pagarinātājam, taču šī elektriskā iekārta, gluži kā visas sildošās ierīces, tostarp fēni, patērē ļoti daudz elektroenerģijas un uzkarst. Šā iemesla dēļ visas karstošās iekārtas un ierīces ir jāsavieno ar rozeti sienā. Savukārt, ja tas ir pieslēgts pagarinātājam vai sadalītājam, to pārkaršana var rezultēties ar īssavienojumu, kas vēlāk pārtop par degšanu, vēsta portāls “Mental Floss”. Turklāt, pat ja sildītājs ir pareizi savienots ar rozeti, tos drīkst ieslēgt tikai tad, ja kāds ir mājās un nomodā, – nelielas svārstības elektrotīklā var būt par iemeslu ugunsgrēkam. Tāpat raugi, lai sildītājs neatrastos aizkaru un mēbeļu tuvumā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Nepalaid garām!

Uz augšu