Pandēmijas dēļ uz laiku sarūk "Lux Express" starptautisko reisu skaits

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

No šodienas, 14. septembra, "Lux Express" uz laiku samazinās starptautisko autobusu reisu skaitu - katru dienu kompānija veiks četrus reisus maršrutā Tallina-Rīga un trīs reisus maršrutā Viļņa-Rīga, savukārt maršruts Rīga-Tartu uz laiku tiks slēgts, taču braucieni ar "Lux Express" autobusiem starp divām pilsētām joprojām būs iespējami caur Pērnavu, informēja "Lux Express".

"Pieprasījums pēc starptautiskiem braucieniem ir strauji samazinājies kopš augusta beigām. Neskaidrības par iespējamiem ierobežojumiem grauj pasažieru uzticību pārrobežu ceļojumiem," informēja "Lux Express" starptautiskā biznesa vadītājs Raits Remmels.

Viņš piebilda, ka vasaras vidū pieprasījumā pēc braucieniem bija vērojamas pozitīvas pazīmes, taču vasaras beigās situācija jau vairs nebija ar tādu iezīmi. "Lai saglabātu minimālo reisu skaitu, mēs nodrošināsim rīta, dienas un vakara reisus starp Baltijas valstu galvaspilsētām," atzina Remmels.

Ja pieprasījums kritīsies vēl vairāk, "Lux Express" nodrošinās tā saucamos "glābšanas līnijas" reisus, lai savienotu Baltijas galvaspilsētas, kamēr autobusiem būs atļauts šķērsot robežu, piebilda kompānijā.

"Protams, mēs gribētu, lai būtu vairāk reisu, taču tukšu autobusu braukāšana vairākas reizes dienā nav finansiāli ilgtspējīga. Mēs uzmanīgi sekojam līdz situācijai un, ja nepieciešams, esam gatavi ātri pieņemt lēmumus par izmaiņām," piebilda Remmels.

Lai paaugstinātu pasažieru un vadītāju drošību, "Lux Express" pilnīgi visos autobusos ir ieviesis četru pakāpju drošības sistēmu. Autobusos ir pieejams roku dezinfekcijas līdzeklis pie priekšējām un vidējām durvīm. Pasažieriem katrā autobusā ir pieejamas sejas aizsargmaskas, kuras var palūgt autobusa vadītājam un izmantot nepieciešamības gadījumā. Tāpat ir ieviesta jauna sēdvietu klase "dubultais krēsls" un ikviens pasažieris var to izmantot, samaksājot pusotru biļetes cenu. Turklāt visi "Lux Express" autobusi pēc katra brauciena tiek pastiprināti tīrīti un dezinficēti.

"Lux Express Latvia" reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 193 404 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2019.gadā "Lux Express Latvia" strādāja ar 2,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,1% mazāk nekā gadu iepriekš, un 23 668 eiro zaudējumiem pretstatā peļņai 2018.gadā.

"Lux Express Latvia" pieder Igaunijā reģistrētajam uzņēmumam "Lux Express Estonia".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu