Veikalu tīkls "top" aprēķinās viltus ziņas radītos zaudējumus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Veikalu tīkls "top!" aprēķina radītos zaudējumus pēc nepamatotiem pārmetumiem sociālajā tīklā "Facebook" par arbūzu kvalitāti, kuri it kā satur paaugstinātu nitrāta daudzumu, informēja "top!" mārketinga direktore un valdes locekle Ilze Priedīte.

Viņa atklāja, ka aizvadītajā nedēļā sociālajā tīklā "Facebook" kāda privātpersona publicēja maldinošu ierakstu par veikalā "top!" iegādātu arbūzu, kam ar paša iegādātu iekārtu veiktā testā uzrādīts it kā paaugstināts nitrātu daudzumu. Veikalu tīkls "top!" ir veicis papildus laboratorisku pārbaudi arbūziem, kas nopērkami tā veikalos, un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR" (BIOR) oficiālā laboratorijas testā ir secinājis, ka nitrātu daudzums arbūzos ir zem noteiktā limita - mazāks par 15 miligramiem uz kilograma.

"Privātpersonas publicētā informācija ir maldinoša, kā to ir pierādījusi laboratorijā veikta, starptautiskajiem standartiem atbilstoša pārbaude BIOR. Aicinām citkārt iedzīvotājus aizdomu gadījumā vērsties pie kompetentām, iestādēm nevis veikt pārbaudes mājas apstākļos ar Latvijā nesertificētām ierīcēm. Arī sertificētas ierīces ir jāverificē un jākalibrē, kā to apstiprināja Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļā," uzsvēra Priedīte.

Kā liecina informācija sociālajā tīklā "Facebook", tā lietotāji ar minēto ierakstu dalījušies vairākus tūkstošus reižu. Turpmāko iespējamo rīcību, kad zaudējumi būs aprēķināti, "Top!" pārstāve nekomentēja.

Priedīte piebilda, ka veikalu tīklam "top!" iedzīvotāju drošība gan par iepirkšanos veikalā, gan tajā nopērkamo produkcija ir ļoti būtiska, tāpēc diendienā rūpējas, lai produkcija būtu kvalitatīva un atbilstoša starptautiskajām prasībām. "Šobrīd aplēšam radušos zaudējumus saistībā ar maldinošas informācijas izplatīšanu," atzīmēja Priedīte.

Pēc Priedītes sacītā, BIOR izmeklējumos tika pārbaudīts konkrētās kravas arbūzs, kas Latvijā atmuitots 3.septembrī. Konkrētie arbūzi ir ievesti no Ukrainas un ir plaši pieejami Latvijas tirgū. Viņa piebilda, ka visas kravas pirms atmuitošanas tiek pārbaudītas, tiek veikta stingra kontrole, lai Latvijā tiktu ievesta kvalitatīva, standartiem atbilstoša produkcija. Veikalu tīklam "top!" pieejams arī Ukrainas atbildīgā dienesta izsniegts fitosanitārais sertifikāts.

Priedīte uzsvēra, ka veikalu tīkls "top!" veic atbildīgu uzņēmējdarbību un vienmēr, atbilstoši likumdošanai, pieprasa ražotājam vai piegādātājam sertifikātus, par to, ka produkts atbilst Eiropas Savienības kvalitātes normām. Sertifikāti, ir obligāta prasība, lai prece varētu būt pieejama veikalā. Visi sertifikāti, izmeklējumi un cita dokumentācija veikalu tīklam "top!" ir pieejama.

Viņa atzīmēja, ka konkrētais arbūzu audzētājs šajā sezonā jau vairākas reizes ir laboratoriski pārbaudīts, kas ir obligāta prasība. Visas reizes normas nav pārkāptas. Konkrēto arbūzu piegādātājs ir SIA "A Fruits", kas Latvijas tirgū darbojas jau ilgstoši un pierādījis sevi kā uzticamu sadarbības partneri.

Veikalu tīkls "top!" ir lielākais Latvijas uzņēmējiem piederošais veikalu tīkls, kā arī trešais lielākais mazumtirdzniecības veikalu tīkls Latvijā. Ar preču zīmi "top!" Latvijā patlaban darbojas 200 pārtikas veikali, no tiem 119 "top!" un 81 "mini top!", kuri pieder 13 vietējiem uzņēmumiem: SIA "Firma Madara 89", AS "LPB", SIA "Dekšņi", SIA "Mārksmens", SIA "Madara 93", SIA "Krista-A", AS "Roga-Agro", SIA "G.A.L.", SIA "Ogres Prestižs", SIA "Pārtikas veikalu grupa", SIA "SP", SIA "Palmas-S" un SIA "LM Jūrmala".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu