"SEB bankas" valdes loceklis: Agrīnā kapitālisma laikmets ir beidzies (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"SEB bankas" valdes loceklis Kārlis Danēvičs
"SEB bankas" valdes loceklis Kārlis Danēvičs Foto: Zane Bitere/LETA

Agrīnā kapitālisma laikmets Latvijā ir beidzies un no bankām tiek sagaidīta nesaindēta biznesa vide, trešdien Finanšu nozares asociācijas diskusijā "Atbilstības kultūra - ilgtspējīgas attīstības pamats" sacīja "SEB bankas" valdes loceklis Kārlis Danēvičs.

"Klientiem jāsaprot, ka agrīnā kapitālisma laikmets Latvijā ir beidzies un tas, kas bija pieņemams 90.gados un 2000.gadu sākumā, mūsdienās vairs nebūs pieņemams. Finanšu nozares uzdevums ir neļaut sabiedrību saindēt ar ēnu ekonomiku, korupciju un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju," sacīja Danēvičs.

Viņš skaidroja, ka, lai gan pārmaiņas finanšu sektorā ir neizbēgamas, dažiem tās liekas par strauju.

"Tomēr, ja tev ir nauda, kurai pie tevis nevajadzētu atrasties, tev vienmēr jāspēj saprast, no kurienes ir šī nauda un jāspēj izskaidrot darījumi. Banka to noteikti gribēs zināt," skaidroja Danēvičs.

Tāpat "SEB bankas" valdes loceklis aicināja klientus saprast, ka nodokļu nemaksāšana un korupcija ir noziegumi, kuri ir predikatīvi noziegumi jaunam noziegumam - noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanai.

"Tādēļ mans aicinājums banku klientiem būtu šāds - mainies, beidz pārkāpt likumu, saproti savus darījumus un spēj tos paskaidrot citiem. Uzņēmējam ir jāspēj atbildēt par saviem darījumiem. Tas, ko tu pats nesaproti, nav OK, katram jāspēj pierādīt, no kurienes radusies nauda. Šī laika likumi prasa saprast naudas izcelsmi," sacīja Danēvičs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu