Covid-19: Kanādas province ar naudassodiem cīnās pret lielām ballītēm (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Kanādas visvairāk apdzīvotā province Ontārio ceturtdien vērsās pret lielām ballītēm, draudot ar smagiem naudassodiem par atļautā sabiedriskas pulcēšanās dalībnieku skaita pārkāpšanu, lai novērstu Covid-19 uzliesmojumu otro vilni.

Privātu pulcēšanos organizētājiem ar vairāk nekā 10 dalībniekiem iekštelpās vai vairāk nekā 25 dalībniekiem ārtelpās draudēs naudassods līdz 10 000 Kanādas dolāriem (6416 eiro), bet katram šādas ballītes dalībniekam varēs piespriest 750 Kanādas dolāru (481 eiro) naudassodu, preses konferencē paziņoja Ontārio provinces premjerministrs Dags Fords. 

Šie ir Kanādā smagākie naudassodi par sabiedriskās veselības rīkojumu pārkāpšanu. Par tiem paziņots laikā, kad pēc klātienes nodarbību atsākšanas mācību iestādēs ir straujāk pieaudzis jaunā koronavīrusa gadījumu skaits.

"Šī ir nopietna situācija. Mēs vērsīsimies pret jums ar naudassodiem, ja jūs pārkāpsiet noteikumus," sacīja Fords, pieminot tādas riskantas darbības kā "dzeršana, apskaušanās un skūpstīšanās" nelikumīgās ballītēs, kuras rīko "pārdroši, bezrūpīgi cilvēki".

"Nāk otrais vilnis," brīdināja Ontārio Medicīnas asociācija, aicinot palielināt Covid-19 testēšanas jaudu.

Jaunie ierobežojumi no piektdienas stājas spēkā Otavā un Toronto reģionā. Tie neattieksies uz tādiem publiskiem pasākumiem vai norises vietām kā restorāni, kinoteātri un sporta arēnas.

Ontārio un Kvebekas provincēs, kas ir pandēmijas visvairāk skartās provinces Kanādā, pēdējās dienās ir reģistrēti apmēram 300 jauni Covid-19 gadījumi katrā.

Visā Kanādā līdz šim reģistrēti vairāk nekā 140 000 Covid-19 gadījumu un 9238 ar to saistīti nāves gadījumi. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu