Puse Latvijas iedzīvotāju izmanto vairāk nekā četrus gadus vecus datorus (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Latvijā 51% aptaujāto iedzīvotāju izmanto vairāk nekā četrus gadus vecus datorus, secināts Ķīnas elektroierīču ražotāja "Huawei" veiktajā aptaujā Baltijas valstīs.

Tāpat aptaujā secināts, ka gandrīz ceturtā daļa jeb 23% aptaujāto joprojām ikdienā strādā ar vairāk nekā sešus gadus vecu datoru.

Saskaņā ar aptaujas datiem, vissvarīgākais kritērijs klēpjdatora izvēlē uzreiz pēc cenas ir veiktspēja, ko izceļ 72% respondentu.

Savukārt divas trešdaļas norāda, ka svarīgs ir atmiņas glabātuves izmērs. Trešajā vietā ierindojas baterijas darbības ilgums. Dizains un zīmols gan ir mazāk aktuāls un to galvenokārt novērtē jaunāka gadagājuma lietotāji.

"Huawei" aptaujā noskaidrots, ka izplatītākais datoru veids ir klēpjdatori - tos ikdienā izmanto 74% Latvijas iedzīvotāju.

Aptauja Baltijas valstīs pēc tehnoloģiju uzņēmuma "Huawei" pasūtījuma veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju "Rait Group" šā gada augustā. Tajā piedalījās 404 Latvijas, 402 Lietuvas un 406 Igaunijas iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 35 gadiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu