Lietuva par Lukašenko izziņoto robežu slēgšanu: "Neadekvāta cilvēka neadekvāta rīcība" (54)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ceturtdien paziņoja, ka valsts slēgšot robežu ar Poliju un Lietuvu, kā arī pastiprinās Ukrainas robežas apsardzi. Šie Lukašenko paziņojumi jau saņēmuši skarbu Lietuvas un Ukrainas kritiku, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Sākotnēji nebija skaidrs, ko nozīmēja Lukašenko paziņojumi par robežas slēgšanu, jo Lietuva un Polija ceturtdienas vakarā pavēstīja, ka cilvēku un transporta plūsma pār šo valstu robežām ar Baltkrieviju notiek ierastā režīmā. 

Tikmēr Baltkrievijas robežsardze piektdienas rītā pavēstīja, ka runa ir nevis par pilnīgu robežas slēgšanu, bet gan par robežu apsardzes pastiprināšanu. 

Skarbus vārdus Lukašenko par robežas slēgšanas paziņojumiem un biedēšanu par kara sākšanos veltījuši Lietuvas un Ukrainas ministri. 

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs Lietuvas raidsabiedrībai LRT norādījis, ka Lukašenko paziņojumi par iespējamo karu un tā novēršanas kontekstā nepieciešamo robežu stiprināšanu ir uzskatāma par neadekvāta cilvēka neadekvātu rīcību. 

Vēl asākus izteikumus Lukašenko veltīja Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Asakovs. 

“Lukašenko laikam pavisam aptracis no savas varas un paranojas ap to. Runā pilnīgas muļķības. [Runas] tekstus, visticamāk, saņēmis no Putina. Lukašenko kungs, iedzeriet ūdeni, nomierinieties. Nemanipulējiet ar kaimiņu apvainošanu,” sociālajā tīklā “Facebook” ierakstījis Asakovs. 

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu