Marokas ciemats, kur joprojām godina Džimiju Hendriksu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: FADEL SENNA/AFP

Šā gada 18. septembrī apritēja 50 gadi kopš rokmūzikas leģendas Džimija Hendriksa nāves. Dīvainā kārtā viena no vietām, kur viņu piemin joprojām, ir neliels Marokas ciematiņš Atlantijas okeāna krastā.

Par Džimija Hendriksa ciemošanos Diabatas ciematā nav saglabājušies nekādi dokumentāri pierādījumi, taču viņa piemiņa te jūtama teju uz katra stūra, raksta Al Jazeera.

Ir zināms, ka 1969. gada vasarā Hendrikss uz pāris dienām ieradās tūristu iecienītajā Esauras pilsētā nepilnu piecu kilometru attālumā no Diabatas. Cieminieki apgalvo, ka Marokas apmeklējuma laikā viņš ieradies arī Diabatā, kur apciemojis draugus.

Iespējams, ka viņiem ir taisnība, jo grūti atrast citu izskaidrojumu tik lielam Hendriksa piemiņai veltītu vietu skaitam. Līdztekus plakātiem un grafiti uz māju sienām ciematā atrodama arī vairākas kafejnīcas, kuru nosaukumā ir Hendriksa vārds.

60. gadu beigās Diabatā bija izveidojusies Amerikas un Eiropas hipiju komūna, kuru tad arī, visticamāk, apmeklēja Hendrikss.

Vairāki avoti vēsta, ka viņš ieradies Diabatā tikai uz vienu dienu un apmeties senajā Darsultanas pilī, kas jau toreiz bijusi pārveidota par luksusa viesnīcu. Tieši te Hendrikss esot sacerējis savu dziesmu "Castles Made of Sand".

Al Jazeera izdevies arī sastapt vairākus vietējos, kuri apgalvo, ka 1969. gadā te redzējuši Hendriksu un pat aprunājušies. Viens no cieminiekiem stāsta, ka esot redzējis viņu kopā ar vairākiem miesassargiem, cits nofotografējies ar rokzvaigzni, taču foto diemžēl kaut kur pazudis.

Nedaudz vairāk kā gadu vēlāk - 1970. gada 18. septembrī Hendrikss nomira, miegā aizrijoties ar saviem vēmekļiem Londonas viesnīcā "Samarkand Hotel".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu