Tikko ievācies? Pirmās darbības, kuras jāveic jaunajā miteklī (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Pārvākšanās un jaunā mājokļa iekārtošana nereti notiek haotiski, nezinot, pie kura gala ķerties un kā iekārtot jauno mājokli. Lūk, saraksts ar pirmajām darbībām, kuras veikt pirmajā mēnesī kopš ievākšanās jaunajā miteklī.

Pārvākšanās bieži vien ir kā jaunas dzīves sākšana, kas dažkārt var būt piņķerīga un laikietilpīga, turklāt visā pārvākšanās procesā var gadīties aizmirst par nozīmīgām detaļām, kas var atspēlēties nākotnē. Portāls “Apartment Therapy” ir apkopojis pirmās darbības, kuras jāpaveic pirmajā mēnesī pēc ievākšanās jaunajās mājās.  

Izremontē

Nekavējies ar mājokļa renovāciju vai sīkiem remontdarbiem. Pirms visas kastes ir izkrāmētas, mēbeles saskrūvētas un saliktas, bet paklāji – izklāti, daudz vieglāk būs pieķerties sīkiem remontdarbiem, piemēram, sienu pārkrāsošanai vai grīdlīstu piestiprināšanai. Ja remontdarbus atliksi – var gadīties, ka tie aizkavējas līdz pat nākamajam vai aiznākamajam gadam.

Nofotografē dzīvokli vai māju

Uzņem attēlus ar mēbelēm, sadzīves tehniku, mākslas darbiem vai citiem labumiem. Šīs bildes būs īpaši parocīgas nelaimes gadījumos – ugunsgrēkos vai zādzību gadījumos.

Pieliec dūmu detektoru

Neatliec to uz pēdējo brīdi. Pie griestiem piestiprini dūmu detektoru un pārbaudi, vai tie darbojas bez jebkādas aizķeres.

Izmēri durvis

Pirms dodies jaunu mēbeļu medībās, noņem mērus ārdurvīm. Šādi izvairīsies no situācijas, kurā gadīsies iegādāties dīvānu vai antīku kumodi, kuru nav iespējams ienest pa durvīm. Tas pats attiecas uz liftiem – ja mēbele būs pārāk liela, to nāksies uznest pašiem.

Nomaini slēdzenes

Drošība vienmēr ir pirmajā vietā. Kaut arī iepriekšējie īrnieki ir atdevuši savas atslēgas, nav garantijas, ka tām nav izveidotas kopijas un tās nodotas nepareizajās rokās. Lai izvairītos no pagalam nepatīkamām situācijām, nomaini durvju slēdzenes un izgatavo jaunu atslēgu komplektus.  

Nomaini vecās spuldzes

Izejot cauri mājoklim un nomainot vecās spuldzītes pret jaunākām LED spuldzēm, ne tikai izvairīsies no gadījumiem, kurā pakāpeniski izdeg lampas, bet arī samazināsi elektrības rēķinu.

Pirms sastutē mēbeles, uzklāj paklājus

Lai nesaskrāpētu grīdu, pirms skrūvē un sastutē lielākas mēbeles, uz grīdām izklāj paklājus.

Pārbaudi logus un durvis

Īpaši būtiska nozīme jaunā mājoklī ir logu un durvju pārbaudei – pārliecinies, lai no spraugām nepūš caurvējš. Nepieciešamības gadījumā pievērs uzmanību siltumizolācijai un jau laicīgi aizšpaktelē spraugas logu vai durvju ailēs. Jo ātrāk tiks likvidēti caurvēja cēloņi, jo siltākas un omulīgākās būs telpas.

Izveido “pabeigto” stūrīti

Vārds “pārvākšanās” gandrīz vienmēr ir ekvivalents vārdam “nekārtība”. Lai pēc iespējas ātrāk izdotos iejusties jaunajā miteklī, sākotnēji izveido jau gatavu, iekārtotu mājas stūri, kur ir izvietotas attiecīgās mēbeles, izklāti paklāji, nokrāsotas sienas, saliktas mantas un dekori. Laiks, kamēr viss dzīvoklis tiks iekārtots atbilstoši visām ekspektācijām, var aizķerties un neiet tik ātri kā cerēts, taču mājoklī būs vismaz viena vieta, kur justies ērti un mājīgi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu