Kāpēc Kembridžas hercogi neatsaucās prinča Harija dzimšanas dienas video zvanam? (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Savā 36. dzimšanas dienā princis Harijs nespēja būt kopā ar savu ģimeni Lielbritānijā, bet karaļnams bija sagādājis princim apsveikumu video zvanu, kurā tika aicināti piedalīties visi prinča ģimenes pārstāvji.

Uz šo video dzimšanas dienas ballīti atsaucās karaliene Elizabete, Harija tēvs princis Čārlzs un Kamilla, pats princis ar Meganu un mazo Ārčiju. Vienīgie, kuri neatsaucās zvanam un tiešsaistē nesveica gaviļnieku, bija Kembridžas hercogi - Harija brālis princis Viljams un hercogiene Ketrīna. 

Kembridžas hercogu pārstāvis gan komentē, ka šai rīcībai ir attaisnojums, bet sīkākus komentārus "The Mirror" vairs nesniedza.

Protams, nav dūmu bez uguns, īpaši, ja zināms, ka abi brāļi aizvien nespēj atrast kopīgu valodu un aizvien starp abiem princeses Diānas dēliem valda spriedze. 

Ģimenes zvana laikā Harijs atklāja, ka viņam ļoti pietrūkst savas ģimenes, bet skumjas kliedēja mazais Ārčijs, kurš palīdzēja gaviļniekam nopūst dzimšanas dienas tortes svecītes. 

Kad princis Harijs publiski paziņoja par Saseksas hercogu lēmumu atstāt karaliskos pienākumus un pārcelšanos uz Amerikas Savienotajām Valstīm, princis Viljams uz to reaģēja bez sapratnes, raksta grāmatas "Finding Freedom" autors un britu karaliskās ģimenes eksperts Omīds Skobijs.

38 gadus vecais Kembridžas hercogs vienmēr ir uzskatījis, ka

brāļa lēmums atstāt ģimeni un pārstāt pildīt karaliskos pienākumus ne tikai nav saprotams, bet esot pat nepiedodams.

Omīds grāmatā raksta, ka Viljams brāli esot ignorējis divus mēnešus.  "Viņu attiecībās izveidojusies plaisa iet tikai dziļumā," secina eksperts. 

Tas bija novērojams arī Saseksas hercogu un Kembridžas hercogu satikšanās reizē Sadraudzības dievkalpojumā Vestminsteras abatijā martā, kas bija pēdējā hercogu oficiālā pienākumu pildīšanas reize. 

“Viljams nav tikai brālis, viņš ir Lielbritānijas nākamais karalis, kuram ļoti rūp karaliskās ģimenes reputācija. Viņam nav saprotama šīs lietas publiskā apspriešana. Viņaprāt, tam bija jānotiek diskrēti ģimenes lokā. Viljams uzskata, ka tas viss ir sabojājis britu karaļnama reputāciju," uzsver grāmatas autors Omīds.

Princi Viljamu ļoti aizvainojis fakts, ka brālis pieņēmis šādu lēmumu, nekonsultējoties ne ar vienu no karaliskās ģimenes, īpaši ar viņu, vecāko brāli.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu