Dālderis: Jautājums par problēmām uzņēmumiem atvērt kontus bankās tiek risināts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jautājums par problēmām uzņēmumiem atvērt kontus bankās tiek risināts, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomnieks Ints Dālderis (JV).

Viņš atzīmēja, ka signāli no uzņēmumiem par grūtībām atvērt Latvijas bankās kontus pienāk regulāri pēdējo divu gadu laikā kopš tika sākta pastiprinātā cīņa ar naudas atmazgāšanu un terorisma finansēšanu. "Jā, no dažāda līmeņa, dažādu nozaru uzņēmējiem ir šīs sūdzības," sacīja Dālderis.

Finanšu ministrs padomnieks arī norādīja, ka jautājums tiek risināts, tostarp tiek analizēts, cik pamatotas ir šīs uzņēmumu sūdzības, cik lielā mērā lēmumu par atteikumu atvērt kontu pieņem pašas bankas, pamatojoties uz to iekšējām procedūrām, kā arī, cik lielā mērā šī situācija ir atkarīga no normatīvā regulējuma.

Tāpat Dālderis atzīmēja, ka Latvija ar lielām pūlēm panāca nepieciešamo progresu naudas atmazgāšanas apkarošanas jomā, lai izvairītos no iekļaušanas Finanšu darījuma darba grupas (FATF) tā dēvētajā "pelēkajā sarakstā", tāpēc pārsteidzīgi soļi pretējā virzienā netiks sperti.

"Signālu, ka mēs tagad būtu gatavi atkal atgriezties 3-4 gadus senā vēsturē, noteikti nav. (..) Mēs esam sakārtojuši savu finanšu nozari, tāpēc straujus soļus pretējā virzienā nedrīkstam veikt," sacīja finanšu ministra padomnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu