Nīderlandiešu dizainers rada inovatīvu dizainu skolas soliem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Mūsdienu apstākļos lielākā daļa cilvēku savu dzīvi pavada sēdot, proti, pie skolu vai darba galdiem. Tādēļ ērtai sēdvietai ir vitāla nozīme, taču arī statiska sēdēšana mīkstā krēslā nemaz nav tik veselīga. Nīderlandiešu dizaneris ir radījis īpašu krēslu dizainu, kas liks bērniem būt fiziski aktīviem, pat sēžot pie skolas galda.

Nīderlandiešu mākslinies Boris Lancelots ir izveidojis ergonomiska dizaina krēslu sēriju “Aktīvā klase”. Lai arī no skata šīs mēbeles šķiet pagalam ērmīgas, tomēr tās liks bērniem kustēties, mainīt dažādas pozīcijas, vienlaikus ieņemot veselīgas sēdēšanas pozas.  

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Viens no krēsliem ir ieslīps sols, bet pārējiem trim izstrādāta pielāgojama sēžamā virsma, kas liks bērniem ik pa brīdim iekārtoties citādāk un pamainīt sēdēšanas pozu. “Katrs krēsls ir radīts, lai ļautu bērniem sēdēt dažādās pozās, palielinot to muskuļu aktivitāti, kas, sēžot parastā krēslā, nedarbojas,” tā Lancelots teicis intervijā ar arhitektūras portālu “Dezeen”.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ilgstoša sēdēšana vienā pozīcijā kaitīguma ziņā ir pielīdzināma smēķēšanai, vēsta portāls “Better Health”. Ilgstoša sēdēšana vājina muskuļus, rada liekā svara problēmas, veicina nepareizas stājas rašanos, mugurkaula deformācijas, palielina sirds slimību risku, noslieci uz trauksmi un depresiju. Kaut minimālas kustības ik pēc stundas samazina potenciālo slimību riskus.  

Video: Ergonomiska sēdēšana skolas solā

Active Classroom - Boris Lancelot from Boris Lancelot on Vimeo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu