Spānija Madridē ievieš daļējas karantīnas režīmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CHEMA MOYA / EPA

Strauji izplatoties Covid-19 infekcijai, Spānijas valdība trešdien paziņojusi, ka tā panākusi vienošanos par daļējas karantīnas režīma ieviešanu visā galvaspilsētā.

"Šo vienošanos atbalstīja lielais vairākums," pēc konsultācijām ar visiem 17 autonomajiem Spānijas reģioniem, kas atbildīgi par sabiedriskās veselības jautājumiem, pavēstīja veselības ministrs Salvadors Ilja.

Centrālā valdība konsultējās ar reģioniem par ierobežojumu ieviešanu apdzīvotajās vietās, kuru iedzīvotāju skaits pārsniedz 100 000, ja izpildās trīs nosacījumi.

Pirmkārt, pēdējo 14 dienu laikā inficēto skaits pārsniedz 500 uz 100 000 iedzīvotāju, otrkārt, vismaz 35% gultasvietu intensīvās terapijas nodaļās aizņem Covid-19 pacienti un, treškārt, vismaz desmit procentos gadījumu analīžu rezultāts ir pozitīvs.

Šobrīd Madridē ir apkaimes, kas atbilst šiem kritērijiem, un situācija ir "sarežģīta un satraucoša", žurnālistiem atzina Ilja.

Šodien ir reģistrēti 4810 jauni inficēšanās gadījumi, kas ir otrs augstākais dienas pieaugums kopš otrā pandēmijas viļņa sākuma," piebilda ministrs.

Karantīnas ierobežojumi attiecas uz pārvietošanās brīvību, kā arī uz bāru un restorānu darba laikiem. Noteikti arī to apmeklētāju skaita ierobežojumi.

Aizliegts arī pulcēties vienviet vairāk nekā sešiem cilvēkiem.

Kopumā Spānijā pēdējās diennakts laikā reģistrēti 11 016 inficēšanās gadījumi ar Covid-19, no kuriem gandrīz 44% konstatēti Madrides reģionā.

Madrides apkaimju vadītāji balsoja pret šiem ierobežojumiem, taču viņus pārbalsoja citu reģionu pārstāvji.

Spānijā šobrīd ir vislielākais jauno inficēšanās gadījumu skaits Eiropas Savienībā. Taču kamēr valstī vidēji reģistrēti 300 inficēšanās gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, Madrides reģionā šis rādītājs pārsniedz 780.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu