Jūlijā Rīgā būtiski pieaudzis tūristu skaits no Lietuvas, Igaunijas un Somijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tūristi Vercīgā.
Tūristi Vercīgā. Foto: Ieva Lūka/LETA

Jūlijā Rīgā būtiski pieaudzis tūristu skaits no Lietuvas, Igaunijas un Somijas, informēja Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, jūlijā Rīgas viesnīcās un citās tūrisma mītnēs apmetušies 85 500 ārvalstu tūristu, kas gan bija par aptuveni 45% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā. Vienlaikus būtiski bija pieaudzis igauņu, lietuviešu un somu tūristu skaits, kā arī galvaspilsētā pavadīto nakšu skaits - vidēji 1,75.

"Pateicoties "Baltijas burbulim" un salīdzinoši stabilajai situācijai vairākās Ziemeļvalstīs, kā arī sekmīgi īstenotajai komunikācijas kampaņai "Rīga bez tevis nav Rīga!", šovasar galvaspilsētā sagaidījām pat vairāk kaimiņvalstu tūristu nekā pirms Covid-19 pandēmijas," uzskata Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis.

Viņaprāt, tūrisma nozares uzņēmumiem tas bija nozīmīgs, bet ļoti īslaicīgs atbalsts. Tagad esot klāt "nesezona", turklāt epidemioloģiskā situācija Eiropā un pasaulē pasliktinās, tāpēc Latvijas valdībai un pašvaldībām esot nopietni jādomā par ilgtspējīgiem atbalsta pasākumiem tūrisma nozarei.

Saskaņā ar CSP datiem, jūlijā Rīgas viesnīcās un citās tūrisma mītnēs apmetušies 25 800 somu tūristi, kas bija būtiski vairāk nekā pērn, kad galvaspilsētā nakšņoja 14 400 tūristi no Somijas. Vidējais somu viesu pavadīto nakšu skaits šogad jūlijā bija 1,67, bet pērn - 2 naktis.

Gandrīz divkāršojies arī igauņu tūristu skaits - šī gada jūlijā Rīgas viesnīcās apmetās 23 400 igauņi, bet pērn tie bija 12 600 tūristu. Vidējais igauņu pavadīto nakšu skaits šogad jūlijā bija 1,78, bet pērn - 1,55.

Savukārt no Lietuvas jūlijā Rīga sagaidīja 13 400 tūristus, kas bija nedaudz vairāk nekā pērn, kad viesnīcu pakalpojumus galvaspilsētā izmantoja 10 400 lietuvieši. Pieaudzis arī vidējais Lietuvas tūristu pavadīto nakšu skaits - šogad jūlijā lietuvieši Rīgā pavadījuši vidēji 1,76 naktis, bet pērn tās bija 1,62.

Līdz ar Covid-19 noteiktajiem ierobežojumiem būtiski šovasar Rīgā ir samazinājies tūristu skaits no Krievijas, kā arī Vācijas, Lielbritānijas un citām Eiropas valstīm.

Kā liecina RTAB tūrismu informācijas centru (TIC) apkopotā statistika, vislielākais TIC apmeklējums 2020.gada vasarā bija no Somijas, Vācijas, Lietuvas un Latvijas. Kopumā TIC laika posmā no jūnija līdz augustam apmeklējuši 14 200 tūristi.

TIC apmeklētāji visbiežāk interesējušies par Rīgu kopumā, tās kultūru, vēsturi un nozīmīgākajiem apskates objektiem. Otra populārākā interešu joma bijusi ekskursijas, kā arī dažādi pakalpojumi - biļešu iegāde uz pasākumiem un apskates objektiem, kā arī pastkartīšu un pastmarku iegāde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu