Ievērojami pasaules politiķi, kuri saslimuši ar Covid-19 (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/Reuters/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien, apmēram mēnesi pirms vēlēšanām, paziņojis par inficēšanos ar Covid-19. Viņš nav vienīgais politiķis, kuru skāris vīruss.

ASV - Donalds Tramps un pirmā lēdija Melānija Trampa

74 gadus vecais Tramps tviterī paziņoja, ka sācis karantīnu kopā ar sievu Melāniju Trampu, kurai arī konstatēta inficēšanās. Neilgi pirms tam kļuva zināms, ka ar koronavīrusu inficējusies Trampa padomniece Hopa Hiksa, kura otrdien kopā ar Trampu bija prezidenta lidmašīnā "Air Force One", dodoties uz Klīvlendu, lai piedalītos pirmajās prezidenta vēlēšanu debatēs ar Džo Baidenu.

Pašreizējās ziņas liecina, ka ASV pirmā pāra pašsajūta ir laba.

Tas, ka Tramps inficējies pavisam neilgi pirms 3.novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām, rada virkni jautājumu. Tramps un Baidens šonedēļ klātienē aizvadīja pirmās debates, taču nākamos raundus, visticamāk, nāksies rīkot citā formātā. Tāpat ļoti iespējams, ka Tramps turpmākajās nedēļās nevarēs piedalīties plānotajos atbalstītāju pasākumos tā dēvētajos svārstīgajos štatos, kuros pārsvars dažreiz ir republikāņiem, citreiz - demokrātiem. Tā kā šīs nedēļas debatēs Tramps atradās vienā telpā ar 77 gadus veco Baidenu, aktuāls arī jautājums par to, vai Baidens nav inficējies.

Tramps kopš pandēmijas sākuma reti parādījies sabiedrībā sejas maskā, kā arī turpinājis rīkot atbalsta mītiņus iekštelpās. Jūlijā pēc inficēšanās ar Covid-19 nomira 74 gadus vecais republikāņu politiķis Hērmens Keins, kurš bija organizācijas "Black Voices for Trump" ("Melnādaino balsis par Trampu") līdzpriekšsēdētājs. Vēzi uzveikušais Keins mēnesi pirms nāves apmeklēja Trampa atbalstītāju pasākumu Tulsā; viņš, tāpat kā nospiedošais vairākums apmeklētāju, nevalkāja sejas masku. Dažas dienas pēc tam viņš tika ievietots slimnīcā.

Nesen atklātībā nonāca žurnālista Boba Vudvorda februārī un martā ar Trampu veikto interviju ieraksti, kuros prezidents atklāj, ka apzinās Covid-19 bīstamību, taču publiskajos izteikumos mazina situācijas nopietnību.

ASV ir vissmagāk skartā pasaules valsts. Tur konstatēti nepilni 7,3 miljoni inficēšanās gadījumu, kā arī vairāk nekā 207 000 nāves gadījumu.

Citi politiķi, kuri saslimuši ar Covid-19:

Lielbritānija - Boriss Džonsons

Ukraina - Jūlija Timošenko un Petro Porošenko

Itālija - Silvio Berluskoni

Krievija - Mihails Mišustins

Brazīlija - Žairs Bolsonaru

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu