Libānas Beirūtas ostas sprādziena lietā aizmuguriski piemēro arestu kuģa īpašniekam un kapteinim

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Libānas tiesnesis Fadi Savans aizmuguriski piemērojis arestu Beirūtas ostas sprādziena lietā iesaistītā kuģa īpašniekam un kapteinim, vēsta Krievijas medijs “Meduza”, atsaucoties uz Libānas mediju ziņoto. 

Beirūtas ostā uzsprāgusī lauksaimniecības mēslojuma amonija nitrāta krava Libānā ieradās pirms septiņiem gadiem uz Krievijas kuģa “Rhosus”. Kuģis piederēja Krievijas uzņēmējam Igoram Grečuškinam, bet kuģa toreizējais kapteinis bija Boriss Prokoševs.

Tiesnesis nodevis aresta piemērošanas dokumentus Libānas prokuratūrai un jau pieprasījis Interpolam izdot Grečuškina un Prokoševa starptautisko aizturēšanas orderi.  

Kuģis "Rhosus" ienāca Beirūtas ostā 2013.gadā, kad tas bijis ceļā uz Āfriku ar 2750 tonnām amonija nitrāta. Kuģis bijis ceļā no Gruzijas ostas Batumi uz Mozambiku. Beirūtas ostas inspektori aizturējuši kuģi sakarā ar rupjiem ekspluatācijas noteikumu pārkāpumiem, un vēlāk tā krava tika konfiscēta.

 Augusta sākumā šī amonija nitrāta krava uzsprāga. Sprādzienā dzīvību zaudēja aptuveni 200 cilvēki, bet vēl 6500 cilvēku guva ievainojumus. 

Sprādziena nodarītos zaudējumus Libānas varas iestādes novērtējušas trīs līdz piecu miljardu ASV dolāru apmērā.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu