ASV viceprezidentam Pensam negatīvs Covid-19 testa rezultāts

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS

ASV viceprezidentam Maikam Pensam veiktā Covid-19 testa rezultāts šorīt bijis negatīvs, piektdien pavēstīja Pensa preses sekretārs Devins O'Malijs.

"Kā tas ir bijis ierasti mēnešiem ilgi, viceprezidentam Pensam Covid-19 pārbaudes tiek veiktas katru dienu. Šorīt viceprezidentam Pensam un otrajai lēdijai Covid-19 testa rezultāts bija negatīvs," tviterī pavēstīja O'Malijs.

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņoja, ka viņam un dzīvesbiedrei Melānijai konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

"Mēs nekavējoties sāksim karantīnu un ārstēšanos. Mēs ar to kopīgi tiksim galā," tviterī pauda Tramps.

Dažas stundas pirms tam Tramps paziņoja, ka viņš ievēros karantīnu, jo vienai no viņa padomniecēm konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Tikmēr Trampa personiskais ārsts Šons Konlijs paziņojis, ka prezidenta veselības stāvoklis esot "labs" un viņš, lai gan karantīnā, turpinās pildīt savus pienākumus.

Viņš piebildis, ka Tramps un pirmā lēdija jūtas labi un savu pašizolācijas periodu aizvadīšot Baltajā namā.

Baltais nams jau atcēlis piektdien paredzēto Trampa priekšvēlēšanas kampaņas mītiņu Floridā, kas ir viens no svarīgākajiem tā dēvētajiem svārstīgajiem štatiem.

Lai gan līdz 3.novembrī gaidāmajām vēlēšanām atlikušas tikai 32 dienas, Trampam, domājams, nāksies atcelt arī citus šonedēļ un nākamnedēļ paredzētos priekšvēlēšanu pasākumus.

Tramps iepriekš izteicies, ka jaunā koronavīrusa pandēmijā, kas prasījusi vairāk nekā 200 000 amerikāņu dzīvības, ASV ļaunākais jau ir aiz muguras. Viņš reti valkāja sejas masku, atzīmējot, ka viņam bieži tiek veikti Covid-19 testi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu