Džordžu Floidu noslepkavojušais policists atbrīvots pret drošības naudu (10)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Mineapolisas policists Dereks Čovins, kurš apsūdzēts afroamerikāņa Džordža Floida slepkavībā trešdien tika atbrīvots no cietuma Minesotas štatā pret drošības naudu viena miljona ASV dolāru apmērā.

Čovins, kurš zemē nogāzto aizturēto Floidu bija spiedis ar celi uz kakla, ir apsūdzēts otrās un trešās pakāpes slepkavībā un slepkavībā bez iepriekšēja nodoma.

Minesotas štata Henepinas apgabala šerifa birojs paziņoja par Čovina atbrīvošanu pēc vairāk nekā četriem mēnešiem cietumā, jo Čovinam izdevās iemaksāt drošības naudu, kuru 8.jūnijā noteica tiesa Mineapolē.

44 gadus vecais Čovins, kurš pēc Floida nāves tika atlaists no darba Mineapoles policijā, 2021.gada martā stāsies tiesas priekšā kopā ar vēl trim bijušajiem Mineapoles policistiem.

Bijušie Čovina darbabiedri Tomass Leins, Aleksandrs Kuengs un Tou Čao, kas vai nu palīdzēja viņam turēt Floidu pie zemes, vai neiejaucās notiekošajā, tiek apsūdzēti par līdzdalību otrās pakāpes slepkavībā un slepkavībā bez iepriekšēja nodoma.

Floida nāve 25.maijā aizturēšanas laikā Mineapolē izprovocēja plašus protestus visā valstī, kuri pārauga grautiņos. Protestētāji uzskata viņa nāvi par simbolu sistemātiskam rasismam un policijas brutalitātei pret afroamerikāņiem.

Visi četri apsūdzētie, kas tika atlaisti vienu dienu pēc Floida nāves, uzstāj, ka lēmums viņu turēt pie zemes bijis pamatots. Viņi arī atsaukušies uz tiesu mediķa liecību, ka Floida organismā atrastās narkotikas var būt primārais viņa nāves cēlonis. 

Foto: Džordža Floida bēres Hjūrstonā

Foto: Grautiņi ASV

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu