Viesuļvētra "Delta" sasniedz ASV piekrasti Luiziānā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Viesuļvētra "Delta" piektdienas vakarā sasniedza ASV piekrasti Luiziānas štatā, atnesot stipru vēju un "dzīvību apdraudošus" vētras uzplūdus, pavēstīja ASV Nacionālais viesuļvētru centrs.

"Delta" kļuva par 10.viesuļvētru ar nosaukumu, kas šogad sasniegusi sauszemi ASV teritorijā, un tas ir rekords, atzina meteorologi.

"Delta" kā otrās kategorijas vētra pēc piecu kategoriju skalas sasniedza sauszemi pie Luiziānas štata Kreolas pilsētas, un maksimālais vēja ātrums bija 155 kilometri stundā (43 metri sekundē). 

"Postoši vēji un dzīvību apdraudoši vētras uzplūdi turpinās vairākos Luiziānas dienvidu rajonos," paziņoja Nacionālais viesuļvētru centrs, piebilstot, ka vienā novērojumu vietā vētras uzplūdi sasniedza 2,4 metru augstumu virs zemes.

Leikčārlzas pilsētā, kuru 20.augustā smagi skāra ceturtās kategorijas viesuļvētra "Lora" un kas tagad ir viesuļvētras "Delta" ceļā, ielās piektdien nebija cilvēku. Šajā pilsētā vēl nav novāktas "Loras" sanestās atlūzas. 

Luiziānas gubernators Džons Bels Edvardss paziņoja, ka 2400 Nacionālās gvardes karavīri ir mobilizēti palīdzēt vietējiem iedzīvotājiem.  

"Delta" ir 26.vētra ar nosaukumu šīgada neparasti aktīvajā Atlantijas viesuļvētru sezonā. Septembrī meteorologi bija spiesti ķerties pie grieķu alfabēta, lai dotu nosaukumus pēdējām šīs sezonas viesuļvētrām. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu