Pūce: Nākamgad finansējums veselības aprūpei paredzēts 5% un aizsardzībai 2,3% no IKP (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Nākamgad finansējums veselības aprūpei paredzēts 5% un aizsardzībai 2,3% no iekšzemes kopprodukta (IKP), šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pauda "Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

Viņš uzsvēra, ka tik liela apjoma finansējums no IKP veselības aprūpei Latvijā vēl līdz šim nekad nav bijis paredzēts. Politiķis arī skaidroja, ka nākamā gada valsts budžeta projekts bija ar ļoti lieliem izaicinājumiem, tajā skaitā Covid-19 krīzes dēļ ievērojami samazinājās izaugsmes tempi un gan valsts, gan pašvaldību budžetos ir izveidojies liels iztrūkums. Arī nākamgad valsts budžeta ieņēmumi vēl nesasniegšot 2019.gada līmeni, norādīja politiķis.

Vēl viens izaicinājums bija papildu izdevumu paredzēšana, ko valdībai ir izdevies panākt, akcentēja Pūce. Viņš uzskaitīja, ka tiks nodrošināts atalgojuma pieaugums gan mediķiem, gan pedagogiem, tāpat tiks īstenoti sociāli atbildīgi lēmumi par lielāka apmēra līdzekļu paredzēšanu mazturīgajiem iedzīvotājiem saskaņā ar Satversmes tiesas spriedumu.

Pūce pateicās Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) par to, ka nav samazināts jau iepriekš nākamgad paredzētais finansējums aizsardzībai.

Runājot par gaidāmajām izmaiņām nodokļu politikā, Pūce pauda, ka valdības virzītajā piedāvājumā vēl ir iespējami uzlabojumi, kuri varētu tapt Saeimā.

Kā ziņots, 2021.gada budžeta ieņēmumi, salīdzinot ar 2020.gada budžetu, saruks par 328 miljoniem eiro, bet izdevumi augs par 744 miljoniem eiro, liecina Finanšu ministrijas informācija.

Prognozēts, ka 2021.gada budžeta izdevumi būs 10,76 miljardi eiro, bet ieņēmumi - 9,58 miljardi eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu