"Melnajā piektdienā" Ikea izmēģinās negribēto mēbeļu atpirkšanas shēmu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Gada lielākajā atlaižu dienā "Melnajā piektdienā" zviedru mēbeļu gigants "Ikea" grasās no neapmierinātiem pircējiem atpirkt negribētās mēbeles un pēcāk tās pārdot mēbeļu "humpalās".

Īrijas un Lielbritānijas "Ikea" veikalos tā sauktajā Melnajā piektdienā jeb lielajā atlaižu dienā, 27. novembrī, tiks izmēģināta un sākta mēbeļu atpirkšanas shēma. Zviedru mēbeļu gigants grasās atpirkt pircēju negribētās mēbeles - naktsskapīšus, plauktus, grāmatu plauktus, nelielus galdiņus, ēdamgaldus, biroju mēbeles, krēslus un solus bez polsterējuma, kā arī dažas bērnu mēbeles. Pircēji apmaiņā pret negribētajām mēbelēm saņems atlaižu kuponu 50% vērtībā no atnestās preces vērtības. Tāpat pircēji varēs atgriezt arī labi palietotas mēbeles ar skrambām un skrāpējumiem, taču apmaiņā pret sliktākā stāvoklī esošām mēbelēm pircēji saņems 30% atlaižu kuponu. Pēcāk visas lietotās mēbeles nonāks Ikea mēbeļu "humpalās", kur tās par simbolisku cenu varēs iegādāties citi pircēji, vēsta portāls "The Guardian". 

Zviedru mēbeļu gigants plāno līdz 2030. gadam sasniegt pilnīgu oglekļa neitralitāti un kļūt par klimatam un dabai draudzīgu uzņēmumu, tādēļ "Ikea" periodiski nāk klajā ar jauniem eksperimentiem, kas samazinātu dabai nodarīto kaitējumu. Pērn uzņēmums izmēģināja lietotu mēbeļu atpirkšanu Skotijas pilsētās Edinburgā un Glāzgovā, šogad radīja tekstila šķirošanas un biroju mēbeļu īres punktus Šveicē. Tāpat mēbeļu ražotājs šogad ir atteicies tirgot plastmasas salmiņus un vienreizlietojamās baterijas.   

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu