Pārdots 67 miljonus gadu sens tiranozaura skelets (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiranozaura "Stena" skelets
Tiranozaura "Stena" skelets Foto: SIPA/Scanpix

Izsolē par 2,5 miljoniem eiro pārdots vispilnīgāk saglabājies karaliskā tiranozaura “Stena” skelets.

67 miljonus gadu senā fosilija tika izsolīta anonīmam pircējam prestižajā “Christies” izsolē Ņujorkā, vēstīta “BBC”.

Skeleta sākuma cena bija 5 līdz 6 miljonus eiro liela, tomēr, izsolei turpinoties tiešsaistē, cena strauji pieauga, pārspējot iepriekšējo rekordu, kad 1997. gadā par tiranozaura “Sjū” skeletu tika samaksāti vairāk nekā 7 miljoni eiro.

“Stena” skelets līdz pārdošanai atradās Fīlda muzejā Čikāgā, savukārt, kur tas atradīsies tagad, nav zināms. Kā jau ierasts, pastāv bažas, ka tas nonāks kādā privātkolekcijā un publiskai apskatei vairs nebūs pieejams.

Tiranozaura "Stena" skelets
Tiranozaura "Stena" skelets Foto: SIPA/Scanpix

Tiesa, lai arī “Christies” jauno skeleta īpašnieku paturēja noslēpumā, kompānijas pārstāvis Džeimss Hislops minēja, ka tuvāko dienu laikā varētu parādīties kāda informācijas druska.

Tiranozaura skelets “Stens” nosaukts tā atklājēja – amatieru paleontologa Stena Seikrisona vārdā. Viņš dinozaura atliekas atklāja 1987. gadā, Dienviddakotā. Šis skelets tiek uzskatīts par vislabāk saglabājušos karaliskā tiranozaura skeletu pasaulē.

Tas sastāv no 199 kauliem, kas ir aptuveni 70% no pilna skeleta. Bojājumi uz kauliem liecina, ka savas dzīves laikā dinozaurs piedzīvojis ne vienu vien cīņu.

“Es turu īkšķus par to, lai šī brīnišķīgā fosilija paliktu publiskā apskatē,” “BBC” ziņām komentēja britu dinozauru eksperts Fils Menings.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu