Trauku mašīnas tablete cepeškrāsns spodrībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Cepeškrāsns tīrīšana, visticamāk, ir visnepatīkamākais mājsaimniecības darbs - kam gan gribas berzt piedegušus taukus un eļļas traipus? Lai šo darbu nedaudz atvieglotu, ņem talkā trauku mašīnas tabletes. 

Interneta dzīlēs ir atrodamas neskaitāmi daudzas efektīvas receptes dažādu virsmu attīrīšanai. Pārsvarā to sastāvā ir dzeramā soda, citrons, etiķis vai ūdeņraža pārskābe - flīžu starpām vai lipīgam ledusskapja plauktam šie ekoloģiskie līdzekļi darbosies nevainojami, taču, tiklīdz tos lietosi cīņā ar taukiem cepeškrāsnī, diži labu rezultātu nesasniegsi. Lai attīrītu cepeškrāsni no biezajiem taukiem, nāksies likt lietā smago artilēriju - trauku mašīnas tableti, kas ir viens no spēcīgākajiem attaukotājiem. 

Lai attīrītu cepeškrāsni, pietiks ar vienu vai divām trauku mašīnas tabletēm un bļodu ar siltu ūdeni. Ņem vērā - šim darbam izmanto presētā pulvera tabletes. Ar gelu pildītie spilventiņi cepeškrāsns attīrīšanai nederēs, vēsta portāls "Reader's Digest". 

Trauku mašīnas tableti ieliec silta ūdens bļodā un ļauj tai nedaudz izmirkt, taču, tiklīdz tā sāk burbuļot, ņem to ārā no bļodas un sāc tīrīšanu. Uzvelc saimniecības cimdus un ar samitrināto trauku mašīnas tableti ar apļveida kustībām sāc berzēt piekaltušos taukus. Tiklīdz tablete atkal kļūst sausa, iemērc to vēlreiz ūdens bļodā un turpini ieziest pulveri cepeškrāsns netīrākajos nostūros. Ļauj pulverveida tīrīšanas līdzeklim iedarboties dažas minūtes un pēcāk ar mitru lupatu noslauki pārpalikumus. Šo pašu metodi vari droši izmantot cepeškrāsns durvju tīrīšanā.

Kādēļ šī metode darbojas?

Trauku mašīnas tabletes ir ražotas no ārkārtīgi koncentrēta mazgāšanas līdzekļa, kas ir krietni ņiprāks par veikalos nopērkamajiem trauku mazgāšanas līdzekļiem. Trauku mašīnu tabletes lieliski tiek galā ar eļļainiem traipiem, turklāt šis pats līdzeklis ir ražots no tādām ķīmiskajām vielām, kuras neatstāj baltus nosēdumus un ir viegli noskalojamas ar tīru ūdeni. Lai gan tabletes pulverveida struktūra būs abrazīvs līdzeklis, ja to izmantosi cepeškrāsns iekšpuses beršanai, tomēr pēc samitrināšanas pulveris viegli šķīdīs, tādējādi padarot tableti maigāku un saudzīgāku pret cepeškrāsns virsmu.   

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Nepalaid garām!

Uz augšu