Ar Covid-19 mirušajai 34 gadus vecajai sievietei blakusslimību nav bijis (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī no Covid-19 mirušajai personai neesot bijušas blakusslimības, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rīcībā esošā informācija.

Piektdien preses konferencē SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs stāstīja, ka epidemiologiem nav sīkākas šīs pacientes medicīniskās dokumentācijas, bet SPKC epidemiologs ar konkrēto personu bija runājis divas reizes. Pēc paša saslimušās vārdiem, nekādas blakusslimības cilvēka anamnēzē nebija identificētas.

Perevoščikovs pastāstīja, ka pirmajā reizē, sazinoties ar pacienti, viņai bijusi viegla slimības gaita, bet viņas veselības stāvoklis strauji pasliktinājies, un otrajā reizē slimniecei jau bijis grūti komunicēt.

Eksperts uzsvēra, ka tas nav nekas jauns, ja saslimst un smagi slimo arī veseli cilvēki, lai gan tas, protams, notiekot retāk.

LTV "Panorāma" piektdien vēstīja, ka ar Covid-19 mirušais pacients bijusi 34 gadus veca sieviete.

Aģentūra LETA, atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, vēsta, ka par Covid-19 upuri kļuvusi Talsu novada Bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāja Liene Liepa, turklāt nesen viņa zaudēja tēvu, kurš arī bija inficējies ar Covid-19.

Liepa sākotnēji bijusi ievietota Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī, bet vēlāk pārvesta uz slimnīcu Rīgā, kur pagājušajā diennaktī viņa nomirusi.

Liepa par Talsu novada Bāriņtiesas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāju pašvaldība iecēla pēc tam, kad vasarā no amata atkāpās bāriņtiesas priekšsēdētāja Jolanta Feldmane. Liepa bija viena no bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniecēm.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijā reģistrēts līdz šim lielākais jauno Covid-19 gadījumu skaits - 148 inficētie, liecina SPKC apkopotie dati. Aizvadītajā diennaktī arī mirusi ar Covid-19 inficēta persona vecuma grupā no 30 līdz 35 gadiem.

Pēdējās diennakts laikā veikti 4759 Covid-19 izmeklējumi, kas ir viens no augstākajiem diennaktī veikto testu skaitiem. Tikmēr līdz šim Latvijā kopumā veikti 382 949 izmeklējumi, saslimušas 3204 personas, bet 1329 - izveseļojušās.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem pagājušajā diennaktī bijis - 3,1%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu