Bijušie CIP direktori Hantera Baidena e-pastu lietā saredz Krievijas rokrakstu (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāki bijušie ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktori un citas augstas izlūkdienestu amatpersonas pirmdien publicētā vēstulē norāda, ka skandālā ap Džo Baidena dēlam Hanteram piedēvētajiem e-pastiem saskatāmas "visas klasiskās Krievijas informācijas operācijas pazīmes".

Laikraksts "New York Post" pagājušajā nedēļā vēstīja par vairākām e-pasta vēstulēm, kas esot iegūtas no portatīvā datora, ko Hanters Baidens, kā skaidroja laikraksts, esot atstājis datoru remontdarbnīcā.

Publikācija lika noprast, ka Džo Baidens izmantojis savu atrašanos ASV viceprezidenta amatā, lai nodrošinātu turību dēlam.

Citi mediji izteica šaubas par datora satura autentiskumu. Laikrakstam materiālus nodevis ASV prezidenta Donalda Trampa privātais advokāts bijušais Ņujorkas mērs Rūdolfs Džuljāni.

"Ir vairāki faktori, kas mums rada aizdomas par Krievijas iesaisti,"

teikts pirmdien tīmekļa medijā "Politico" publicētajā vēstulē, ko parakstījuši vairāki bijušie CIP direktori un citas izlūkdienestu amatpersonas.

Kopumā vēstuli parakstījuši 50 cilvēki.

"Tas atbilst Krievijas mērķiem" - radīt ASV "politisko haosu", kā arī kaitēt demokrātu kandidātam Džo Baidenam, lai palīdzētu Trampam, teikts vēstulē. "Šajā brīdī, kad Tramps atpaliek aptaujās, Maskavai ir stimuls pielikt pūles. Mēs gribam uzsvērt, ka nezinām, vai šie e-pasti ir autentiski vai nav, un ka mums nav liecību par Krievijas iesaisti. Vienkārši, ņemot vērā mūsu pieredzi, mums ir lielas aizdomas, ka Krievijas valdībai bijusi svarīga loma šajā lietā."

Vēstuli parakstījuši bijušie CIP direktori Leons Paneta, Džons Brenans un Maiks Heidens, kā arī bijušie CIP direktora vietas izpildītāji Džons Maklohlins un Maikls Morels, bijušais nacionālās izlūkošanas direktors Džims Klapers.

Aptaujas liecina, ka valsts mērogā demokrāta Džo Baidena pārsvars pār republikāni Donaldu Trampu ir ap 10%.

Svārstīgajos štatos, kur ir jāizcīna uzvara, lai uzvarētu cīņā par Balto namu, konkurence atbilstoši aptaujām ir sīvāka, bet arī tur vairumā štatu Baidens atrodas vadībā.

Tiesa gan, ticamība aptaujām ir ievērojami sarukusi kopš 2016.gada vēlēšanām, kad pārliecinoša uzvara tika prognozēta demokrātei Hilarijai Klintonei, bet galu galā uzvarēja Tramps.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu