Kariņš: ārkārtas situācijas izsludināšana nav vajadzīga (20)

"Komforta zona" ar Iļju Kozinu
Iļja Kozins
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Saistībā ar joprojām augstiem Covid-19 saslimšanas rādītājiem Latvijā ārkārtējo situāciju pagaidām nav nepieciešams izsludināt, raidījumā “Komforta zona” pauda Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Pilnu interviju skaties šeit: 

Valdības vadītājs atzina, ka šobrīd valdības rīcībā ir plaši likumiski rīki, kā ierobežot vīrusa izplatību.

“Es neredzu, kāpēc tas [ārkārtējās situācijas izsludināšana] būtu nepieciešams, jo valdības likumiskā rīcībā ir krietni vairāk līdzekļu, nekā mēs šobrīd izmantojam. Nav vajadzības vienkārši,”

pārliecināts Kariņš.

Premjerministrs uzsvēra, ka vīrusa izplatības ierobežošanā izšķiroša loma ir sabiedrībai, ievērojot noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus.  

“Mums katram ir jādara savs, mēs katrs individuāli to varam darīt, proti, ievērot šos drošības pasākumus. Tādējādi mēs samazināsim vīrusa transmisijas ķēdi. Neļausim vīrusam šo uzvaras gājienu,” sacīja Kariņš.

Jautāts par izskanējušajiem aicinājumiem nenēsāt aizsargmaskas, premjers retoriski vaicāja, kāpēc gan mediķi tādas vienmēr valkā savā darbavietā un kāpēc celtnieki lieto aizsargķiveres.

Premjers norāda, ka šobrīd Latvijā var runāt par aptuveni 5% cilvēku, kuri atsakās lietot maskas. Sociālo tīklu ietekme, iespējams, ir pārspīlēta.

Jautāts par to, vai nākamā gada budžetā tiks ieplānoti līdzekļi Covid-19 seku likvidēšanai ekonomikā, Kariņš atbildēja, ka budžetā tos nav iespējams ieplānot, taču, ja būs nepieciešams, Covid-19 seku likvidēšanai tiks meklēti līdzekļi no neparedzētiem gadījumiem paredzētās naudas vai arī naudu varētu aizņemties.

Viņš arī norādīja, ka ekonomikas stimulēšanai no ES fondiem no nākamā gada vasaras būs pieejami aptuveni 2 miljardi eiro.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu