Video Autobraucēju lielākai kontrolei varētu pielāgot meteo iekārtas ceļmalās (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tallinas šoseja pie Ādažiem
Tallinas šoseja pie Ādažiem Foto: LETA

Satiksmes ministrija (SM) rosina satiksmes drošības uzraudzībā izmantot arī ceļmalās izvietotās meteostacijas, informēja ministrijā.

Ceturtdien Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē diskutēja par veicamajiem pasākumiem ceļu satiksmes drošības situācijas uzlabošanai. SM prezentēja jaunu koncepciju, kas paredz būtiski uzlabot satiksmes dalībnieku kontroli un uzraudzību, izmantojot jau esošo ceļu infrastruktūru.

Ministrijas izstrādātā koncepcija paredz veikt satiksmes dalībnieku kontroli un uzraudzību, izmantojot kontroles iekārtas, kas mērīs satiksmes dalībnieku ātrumu, fiksēs, vai dalībnieks ir samaksājis autoceļu lietošanas nodevu, ir iegādājies OCTA.

SM skaidroja, ka valsts autoceļu tīklā jau ir ar videokamerām aprīkoti tehniskie līdzekļi, piemēram, meteostacijas, kas var nodrošināt satiksmes uzraudzību un kontroli visā Latvijā.

"Satiksmes uzraudzības un kontroles funkciju veikšanai šie tehniskie līdzekļi ir papildus jāaprīko ar nepieciešamo programmatūru. Šāda pieeja nodrošinās efektīvāku jau esošo resursu izmantošanu, optimizējot to darbību un uzturēšanas izmaksas," norādīja ministrijā.

SM un Iekšlietu ministrija aicinās uz dialogu un sadarbību pašvaldības, lai kopīgi izstrādātu vienotu risinājumu.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) padomes sēdē atzina, ka valstij trūkst līdzekļu "parastu" radaru ierīkošanai, tāpēc ir jādomā par satiksmes jomā esošo resursu un pašvaldības resursu izmantošanu. Kā, piemēru viņš minēja pašvaldību videonovērošanas kameru izmantošanu satiksmes drošības kontrolē.

"Ceru uz pašvaldību lielāku lomu tieši pilsētu ietvarā satiksmes noteikumu pārkāpumu kontrolēšanā," uzsvēra ministrs.

Arī iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) piekrita Linkaitam un arī uzskata, ka vairāk jāiesaista pašvaldības. Viņš rosināja visas iesaistītās puses sēsties "pie viena galda", lai saprastu kādas tehnoloģijas pieejamas un kā tās efektīvāk izmantot.

Jauno koncepciju SM virzīs izskatīšanai un apstiprināšanai valdībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu