"British Airways": Aviācijas nozare, iespējams, nekad pilnībā neatgūsies no Covid krīzes

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Gaisa pārvadājumu nozare, iespējams, nekad pilnībā neatkopsies no koronavīrusa izraisītās krīzes, jo cilvēku ceļošanas paradumi būs neatgriezeniski mainījušies, paziņojis “British Airways” vadītājs Šons Doils.

Viņš norāda, ka aviācijas industrija jau pašlaik saskaras ar dažādiem riskiem. Būtiskākais risks ir tas, ka cilvēki koronavīrusa pandēmijas dēļ vairs nevēlēsies ceļot tik daudz, kā tas bija pirms krīzes, vēsta “The Guardian”.

“Mums ir jāstrādā kopā pie tā, kā lai veiksmīgi atjaunotu lidojumus, piemēram, starp Londonu un Ņujorku. Tradicionāli tā ir viena no noslogotākajām līnijām pasaulē, jo šajā maršrutā ik dienas lido 12 lidmašīnas. Tagad no Londonas uz Ņujorku lido vien divas lidmašīnas dienā, un tajās ir mazāk nekā 200 pasažieru,” norāda Doils.

Pagājušajā nedēļā Lielbritānija kopā ar ASV paziņoja, ka tiek pieļauta iespējamība Ziemassvētku laikā atvērt “ceļošanas koridoru” starp Ziemeļameriku un Eiropu maršrutā Ņujorka – Londona, lai palīdzētu cilvēkiem tikt pie saviem tuviniekiem.

“Gaisa savienojumi starp Lielbritāniju un ASV ir ārkārtīgi svarīgi, kas abās Atlantijas okeāna pusēs dod lielisku pienesumu ekonomikai,” uzsvēra Doils.

Tomēr liels šķērslis šādai idejai ir Covid testēšanas kapacitāte. Iebraucot lielam cilvēku skaitam no ārzemēm, visiem iebraucējiem būtu nepieciešams nekavējoties veikt Covid testu, norāda Lielbritānijas transporta ministrs Grants Šaps. Pašlaik Lielbritānijas epidemiologi ir bažīgi par to, ka Ziemassvētku brīvdienās atvērto “koridoru” varētu izmantot tūkstošiem cilvēku, kuriem vīrusa norise ir asimptomātiska.

Lai glābtu aviācijas nozari, Starptautiskā Gaisa Transporta asociācija (IATA) ir aicinājusi Eiropas valstu valdības palielināt testēšanas kapacitāti tā vietā, lai visiem ieceļotājiem noteiktu karantīnu.

IATA uzsver, ka Eiropas Savienības politika saistībā ar koordinētiem lidojumiem starp dalībvalstīm sevi nav attaisnojuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu