Pārtrauc darbu un iepērk pārtikas krājumus: viesuļvētra "Zeta" virzās uz Meksikas piekrasti

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Meksikas varas iestādes pirmdien brīdināja iedzīvotājus un tūristus patverties telpās, jo Karību jūras piekrastei tuvojas viesuļvētra "Zeta".

"Zeta" pieauga spēkā, no tropiskās vētras kļūstot par 1.kategorijas viesuļvētru, un tās maksimālais vēja ātrums bija 130 kilometri stundā (36 metri sekundē), paziņoja ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC). 

Pirmdienas vakarā "Zeta" atradās apmēram 70 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Meksikas kūrortu salas Kosumelas, un bija gaidāms, ka tās centrs pēc dažām stundām sasniegs Jukatanas pussalu. 

Varas iestādes lika apturēt darbu un kuģošanu vētras apdraudētajos rajonos un atvēra patversmes cilvēkiem, kas nejūtas droši mājās.

Kūrortpilsētā Kankūnā iedzīvotāji iepirka pārtiku, kā arī malku un lentes logu aizklāšanai, savukārt autovadītāji stāvēja rindās pēc benzīna.

Ir gaidāms, ka "Zeta" atnesīs stipras lietusgāzes un var izraisīt plūdus. NHC brīdināja, ka vētra vēl var pastiprināties pirms sauszemes sasniegšanas Jukatanas pussalā.

Domājams, ka vētra virs sauszemes kļūs vājāka, bet pēc tam atkal pastiprināsies virs Meksikas līča, tuvojoties ASV dienvidaustrumu štatiem. 

7.oktobrī Jukatanas pussalu piemeklēja 2.kategorijas viesuļvētra "Delta", kas izgāza kokus un pārrāva elektrolīnijas, bet neizraisīja neviena cilvēka nāvi. 

"Zeta" ir 28.vētra šī gada ļoti aktīvajā Atlantijas viesuļvētru sezonā. Šajā sezonā ir bijis tik daudz vētru, ka NHC septembrī bija spiests ķerties pie grieķu alfabēta, lai dotu nosaukumus pēdējām šīs sezonas viesuļvētrām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu