"Bolt" zaudējumi sasnieguši €85 miljonus (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Taksometru, elektrisko skrejriteņu un ēdiena piegādes platforma “Bolt” pērn piedzīvojusi 85 miljonu eiro lielus zaudējumus, atsaucoties uz kompānijas finansiālajiem rezultātiem, ziņo Igaunijas laikraksts “Eesti Päevaleht”.

Tiek norādīts, ka gadu iepriekš kompānijas zaudējumi bija mērāmi ar 61 miljonu eiro.

“Bolt” līdzdibinātājs un izpilddirektors Markus Viligs norāda, ka, neraugoties uz zaudējumiem, “Bolt” ir viena no visātrāk augošajām tehnoloģiju kompānijām. Uzņēmuma vērtība ir 1,7 miljardi dolāru.

Viligs skaidro, ka “uz zaudējumiem ir jāskatās citādāk, jo tie nav atbilstoši vecajiem biznesa modeļiem”.

“Mēs esam ļoti apmierināti ar rezultātiem, un arī investori bija gaidījuši šādus rezultātus. Lai augtu konkurētspējīgā tirgū, ir nepieciešams investēt, respektīvi – arī piedzīvot zaudējumus,” saka Viligs.

Viligs atzīst, ka igauņu kompānijas zaudējumi ir vērā ņemami, taču ir svarīgi skatīties arī uz citiem faktoriem.

“Mums ir vairāki desmiti miljonu klientu, kas izmanto kompānijas pakalpojumus. Eiropai un arī Igaunijai būs nepieciešams laiks, lai detalizēti izprastu šo biznesa modeli,” norāda Viligs.

“Uber”, kas ir “Bolt” galvenais konkurents kopbraukšanas tirgus segmentā, gada sākumā paziņoja par septiņu miljardu eiro lieliem zaudējumiem, un tā apgrozījums bija nedaudz zem 12 miljardiem eiro.

Pašlaik “Bolt” darbojas 35 pasaules valstīs, 150 pilsētās, kur tiek piedāvāti kopbraukšanas pakalpojumi, 13 valstīs tiek piedāvāti elektrisko skrejriteņu pakalpojumi, bet 14 valstīs – ēdiena un citu preču piegāde uz mājām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu