Ceturtdien reģistrēti 284 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, pieci cilvēki miruši (4)

Slimnīcās ārstējas 195 cilvēki
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien Covid-19 testi veikti 5679 cilvēkiem, atklājot 284 jaunus inficēšanās gadījumus, savukārt pieci cilvēki miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija. 

Vakar miruši pieci cilvēki, kas inficējušies ar Covid-19. Viens no tiem bijis vecuma grupā no 40 līdz 45 gadiem, pārējie - vecuma grupā no 65 līdz 85 gadiem. 

Šis ir lielākais vienas diennakts laikā reģistrēto inficēto un mirušo skaits. Līdz šim abi rādītāji bijuši visaugstākie 24.oktobrī, kad tika atklāti 259 Covid-19 gadījumi, savukārt četras personas nomira.

Vakar slimnīcās ievietoti 20 pacienti, kuri saslimuši ar Covid-19. Kopā stacionāros ārstējas 195 pacienti, no tiem 185 cilvēkiem slimība norit vidēji smagi, bet desmit cilvēki ir smagā stāvoklī. Kopā no stacionāra izrakstīti 403 pacienti.

Latvijā kopā saslimušas 5679 personas un 1406 izveseļojušās.

Aizvadītajā diennaktī pozitīvo testu īpatsvars bijis 4,8%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

TVNET jau ziņoja, ka no šodienas privātos pasākumos maksimālais cilvēku skaita limits tiek samazināts līdz desmit personām, kamēr publiskos pasākumos - līdz 300 personām, paredz valdības lēmums.

Tā kā Covid-19 strauji izplatās ģimenes un draugu lokā, iedzīvotāji tiek mudināti rūpīgi izvērtēt vajadzību apmeklēt gan privātus pasākumus, kuros pulcējas cilvēki ārpus to "sociālā burbuļa", gan arī publiskus pasākumus, jo vietās, kur pulcējas daudz cilvēku, ir lielāks risks inficēties.

Joprojām ir spēkā pienākums sabiedriskās vietās nēsāt sejas aizsargmasku. Saeima vakar lēma, ka par mutes un deguna aizsega nelietošanu varēs piemērot brīdinājumu vai naudas sodu 10 līdz 50 eiro apmērā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu