Problēmas sakne slēpjas dziļāk: 4 galvenie hroniskas nekārtības cēloņi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Nolaist mājokli līdz baisam juceklim izdodas ikkatram bez izņēmuma, tomēr, ja nekārtība kļūst regulāra, tas jau sāk liecināt par dziļākām problēmām.

Katram var gadīties nedēļas, kad visas dienas paiet vienā skriešanā un mājokļa uzpošanai neatliek laika. Taču, ja tā notiek regulāri vai arī kārtību vienkārši nav iespējams panākt, jālūko dziļāki cēloņi.

Nepieciešama uzmanība

Nekārtība var šķist pilnīgi normāla lieta pusaudža istabā, tomēr tā nav. Bieži vien nekārtība ir iemesls parunāt ar vecākiem – pusaudzis ļoti labi apzinās, ka nekārtīga telpa piesaistīs viņu uzmanību, tādēļ noteiktos apstākļos nemaz necenšas ieviest kārtību. Jāteic gan, ka pusaudži mēdz būt slinki vai dumpinieciski, tomēr aiz bravūrīgās čaulas var slēpties jaunietis, kam trūkst saskarsmes ar vecākiem.  

Vientulība

Ja cilvēks ilgstoši jūtas vientuļš un bezpalīdzīgs, tad nekārtība var burtiskā nozīmē aizpildīt tukšo vietu. Tāpat nekārtības cēlonis var būt zems pašvērtējums, kas reizēm iet roku rokā ar vientulību. Interesanti, ka vīrieši bez pašpaļāvības met savas drēbes zemē, neapzināti parādot, kurš ir īstais mājas saimnieks, raksta portāls “Good House”.

Bailes no atbildības

Nevēlēšanās rūpēties par savu mājokli var liecināt, ka cilvēks nevēlas uzņemties atbildību par savām lietām, dzīvi vai sevi. Šie cilvēki cer, ka viņu dzīvi vai māju palīdzēs sakārtot vai sakārtos kāds cits, piemēram, laulātais, vecāki, bērni vai dzīvesbiedrs.

Trauksme un depresija

Dzīvesprieka trūkums bieži vien iet roku rokā ar jūkli istabā. Šādā mentālajā stāvoklī cilvēki ir aizņemti ar savām domām un, loģiski, neatliek laika tīrīšanai vai dzīvokļa labiekārtošanai. Depresijas gadījumā ilgstošs haoss mājoklī var būt trauksmes signāls un kliedziens pēc palīdzības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu