Ārkārtas situācija varētu stāties spēkā nedēļas otrajā pusē (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ja Krīzes vadības padome šodien lemtu gatavoties ārkārtējās situācijas ieviešanai, tā varētu stāties spēkā ap nedēļas beigām, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē pauda Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV).

Kariņa paustais par nepieciešamību apsvērt ārkārtējās situācijas izsludināšanu vēl nenozīmē, ka attiecīgais lēmums tiks pieņemts šodien, skaidroja Siliņa. Ja Krīzes vadības padome lems, ka ārkārtēja situācija ir jāizsludina, tad tiks dots laiks, lai tai sagatavotos, norādīja premjera pārstāve.

Jau ziņots, ka šodien valdība pulcēsies ārkārtas sēdē kopā ar Krīzes vadības padomi, lai vērtētu Covid-19 epidemioloģisko situāciju Latvijā un, iespējams, lemtu par ārkārtas situācijas atjaunošanu valstī.

Ministru kabineta ārkārtas sēde attālinātā režīmā sāksies plkst.13.

Kariņš pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes pauda nostāju, ka, ņemot vērā Covid-19 izplatīšanos, ir pienācis laiks lemt par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Latvijā. Tam gan nesteidza piekrist atsevišķas citas koalīcijas partijas.

Kariņš pirmdien pēc tikšanās ar koalīcijas pārstāvjiem žurnālistiem atzina, ka ir sasaucis valdības un Krīzes vadības padomes ārkārtas sēdi, kur uzklausīs ekspertus no Veselības ministrijas un nozares, kā arī plānots lemt par turpmākajiem soļiem.

"Vēroju, ka slimnīcu kapacitāte lēnām un pakāpeniski pārkarst. Ja situācija nemainīsies, tad mums var draudēt tas, ka veselības aprūpes sistēmas pakalpojumi var tikt traucēti pandēmijas dēļ. Šī iemesla dēļ un pozitīvo testu īpatsvaram stabili pārsniedzot 4%, kas atzīts par līmeni, kad slimība izplatās nekontrolēti, domāju, ka mums pienācis laiks izsvērt ārkārtējas situācijas izsludināšanu," teica premjers.

Kariņš uzsvēra, ka tas būtu nepieciešams, lai varētu izsvērt mērus, ko esošais likumdošanas tvērums neatļauj pandēmijas savaldīšanai.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) eksperts Jurijs Perevoščikovs iesaka stiprināt ierobežojošos pasākumus valstī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu