Austrijas kanclers aicina ES apkarot "politisko islāmu" (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Austrijas kanclers Sebastiāns Kurcs otrdien aicināja Eiropas Savienību (ES) darīt vairāk, lai apkarotu "politisko islāmu", ko viņš raksturoja kā draudu Eiropas vērtībām.

"ES nākotnē vajag daudz spēcīgāk fokusēties uz politiskā islāma problēmu," sacīja Kurcs intervijā Vācijas laikrakstam "Die Welt".

"Es ceru, ka mēs redzēsim beigas šai pārprastajai tolerancei un ka visas valstis Eiropā beidzot sapratīs, cik bīstama ir politiskā islāma ideoloģija mūsu brīvībai un eiropeiskajam dzīvesveidam."

Kurcs sniedza interviju dienu pēc tam, kad zināms islāma ekstrēmists sarīkoja apšaudi Vīnē, nogalinot četrus cilvēkus. Tas bija pirmais terorakts Austrijā vairāku gadu desmitu laikā.

Kurcs sacīja, ka ES "vajag ar vislielāko apņēmību un vienotību karot pret islāmistu terorismu, bet it īpaši pret tā politisko bāzi, kas ir politiskais islāms".

Austrijas kanclers sacīja, ka viņš uztur kontaktus ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un "daudziem citiem valdību līderiem, lai mēs varētu ciešāk koordinēties ES ietvaros".

Viņš piebilda, ka Austrija izvirzīs šo jautājumu nākamo ES samitu darba kārtībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu