Andra Levite par modi, stila ikonām un krāsām, kādās nekad viņu neredzēsim

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja, AP/Scanpix

"Labi saprotu, ka visi cilvēki nekad nebūs apmierināti ar prezidentu un arī ne ar viņa sievu. Tāpēc man ir jābūt ar sevi mierā," intervijā runā Valsts prezidenta kundze Andra Levite. 

Novembra žurnāla "Pastaiga" izdevuma intervijā Latvijas prezidenta kundze Andra Levite runā par savu labsajūtas un skaistuma formulu, kā arī par savām stila ikonām - sievietēm. Uzzini vairāk!

- Kā uzturat savu fizisko formu?

Andra Levite: Man patīk staigāt. Tā ir mana galvenā fiziskā aktivitāte. No darbavietas eju kājām mājās. Sākumā bija doma braukt ar velosipēdu, bet tad tomēr jāpievērš uzmanība satiksmei. Kājām ejot, var mierīgāk domāt savas domas. Kas man vēl ļoti patīk - peldēšana. [..]

- Jūsu garderobē ir kāds tērps ilgdzīvotājs?

Andra Levite: Man ir vairāki tādi. Cenšos pirkt kvalitatīvas drēbes, kurām jau no sākuma paredzēts garāks mūžs. Pirmkārt, audums: vilna, kokvilna, zīds, dažreiz lins, taču tas ar ierobežojumiem, jo burzās. Otrkārt, piegriezums: kleitā var brīvi kustēties, apģērbs ir kvalitatīvi nostrādāts.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PASTAIGA (@pastaiga_magazine) on

- Cik svarīgs jums pašai ir ārējais izskats?

Andra Levite: Pieņemu, ka tas pieder pie pienākumiem. Izskatīties koptai. Kvalitatīvi audumi, piemēroti modeļi. Ar zīmoliem neaizraujos. Pērku to, kas man patīk. Man, piemēram, patīk krāsas.

Dažreiz ar skumjām noraugos uz jaunām meitenēm, kas taču tieši tagad, jaunībā, varētu atļauties kaut visas krāsas, tomēr izvēlas melno un pelēko.

Latvijā tas mazāk, Rietumos ļoti izteikti. Tiešām žēl.

Bet ir dažas krāsas, ko apģērbā nelietošu. Piemēram, oranžu. Vai spilgti rozā.

- Jaunībā varbūt bijāt ekscentriskāka tēla mīlētāja?

Andra Levite: Mana jaunība bija 70. gadu beigās. Skatoties šodienas acīm, tas bija bezgaumības kalngals. Raibi krekli milzīgiem ziediem, kļošenes, sintētiski audumi, komiski biezas zoles. Un, protams, man arī bija kaut kas no tā visa.

- Un arī bohēmas laiks bija?

Andra Levite: Es katram jaunam cilvēkam novēlētu piedzīvot studentu brīvo dzīvi - ar dzīvi kopmītnēs, izdzīvot ar ļoti maz naudas, jo jāsaprot, ka mēnesis nebeidzas vis desmitajā, bet gan 31. datumā. Taču jāiemācās pašam sevi disciplinēt. Lai nebūtu tikai jautrā studentu dzīve vien, bet arī zinātniskās studijas izdotos pabeigt. Esmu izbaudījusi šīs studentu dzīves medaļas abas puses.

- Ko jūs sauktu par stila ikonām?

Andra Levite: Atkal būšu konservatīva:

manā izpratnē ļoti skaistas sievietes bija Žaklīna Kenedija un Odrija Hepbērna. Ne ko pielikt, ne atņemt.

Bet arī ikdienā kādreiz atnāk paciente, un nodomāju - tik skaista! Sieviete izstaro pašapziņu, glīti ģērbusies, bez pārspīlējumiem.

Vairāk interviju ar Andru Leviti lasi žurnālā "Pastaiga" novembra numurā. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PASTAIGA (@pastaiga_magazine) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu