Viesnīcu un restorānu asociācija lūgs pārskatīt noteiktos ierobežojumus (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija lūgs valdībai pārskatīt saistībā ar Covid-19 pandēmiju viesnīcām noteiktos ierobežojumus, sacīja Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste.

Viņa norādīja, ka nekas ar Covid-19 saslimušo statistikā nerāda par to, ka viesnīcās, to baseinos un SPA zonās notiktu inficēšanās, tādēļ asociācija piedāvās valdībai priekšlikumu ar konkrētu cilvēku skaitu, kas vienlaikus varētu atrasties atpūtas vietās, līdzīgs piedāvājums tiks izteikts arī par pakalpojumu apmeklētājiem noteikto laiku.

Graikste atzina, ka risks, protams, pastāv, tomēr tas neesot saistīts ar baseinu vai SPA.

"Lielākais risks ir ģērbtuvēs, kur visrūpīgāk jāpārdomā loģistika klientu plūsmai, lai tie ilgstoši neuzturētos kopā,"

teica Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore. 

Tāpat tikšot lūgts pārskatīt arī aizliegumu par sabiedrisko ēdināšanu viesnīcās.

Līdzīgi kā citu apkalpojošo nozaru pārstāvji, tostarp Latvijas Bāru asociācija un Restorānu biedrība, arī Viesnīcu un restorānu asociācija norāda uz nepieciešamību nozares atbalstam izstrādāt noteiktu atbalsta mehānismu.

Ziņots, ka Covid-19 ierobežošanai no pirmdienas, 9.novembra, līdz 6.decembrim Latvijā izsludinās ārkārtējo situāciju.

Ārkārtas situācijā noteikts, ka sabiedriskās ēdināšanas vietas drīkst izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai, izņemot izglītības iestādēs, darbavietās un lidostā "Rīga".

Nenotiks arī izklaides pasākumi, piemēram diskotēkas. Slēgtas būs spēļu zāles un bāri, tāpat nestrādā slidotavas, bērnu viesību organizēšanas vietas, izklaides un atrakciju centri, batutu parki, bērnu rotaļu laukumi un pieskatīšanas istabas, tai skaitā tirdzniecības centros. Nestrādā arī ūdens izklaides un atrakciju centri, pirtis un SPA.

Valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu paredz, ka uz četrām nedēļām Latvijā būs aizliegta izklaides pakalpojumu sniegšana bāros, naktsklubos, diskotēkās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu