Naftas cenas uz Baidena uzvaru reaģējušas ar strauju kāpumu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

9. novembra rītā, ņemot vērā ASV prezidenta vēlēšanu rezultātus, visai strauju kāpumu visā pasaulē piedzīvojušas naftas cenas. Naftas cenu indeksi kāpuši gan Londonas biržā ICE, gan Tokijas fondu biržā.

Aizvadītajās brīvdienās kļuva zināms, ka ASV prezidenta vēlēšanās par uzvarētāju ir kļuvis demokrātu partijas kandidāts Džo Baidens. Līdz ar to pirmdien, kad biržās ir atsākusies tirdzniecība, ir vērojama tirgus reakcija uz vēlēšanu iznākumu.

Janvāra nākotnes līgumu cena “Brent” markas jēlnaftai kāpusi par 3,04%, sasniedzot 40,65 dolārus par barelu. Savukārt WTI markas jēlnaftas cena kāpusi par 3,31% un pašlaik maksā 38,73 dolārus par barelu.

Kļūstot skaidram ASV prezidenta vēlēšanu iznākumam, galvenie Tokijas biržas indeksi piedzīvojuši būtisku kāpumu un pirmdienas rītā sasnieguši augstāko līmeni kopš 1991. gada novembra.

Tā, piemēram, indekss “Nikkei” kāpis par 1,18%, bet plašākais indekss TOPIX audzis par 0,82%.

Iepriekš vēstīts, ka 3. novembrī ASV notika prezidenta vēlēšanas. Pēc lielāko ASV mediju aplēsēm, tajās uzvaru izcīnījis Džo Baidens. Šādas ziņas tiek uzskatītas par pozitīvām ne tikai finanšu tirgiem, bet arī politiskajai videi kopumā, jo Baidena gaidāmā prezidentūra tiek saistīta ar lielāku prognozējamību, nekā tas bijis Donalda Trampa prezidentūras laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu