"Maxima" pagarinās atsevišķu veikalu darba laiku

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar otrās ārkārtas situācijas iestāšanos valstī, “Maxima Latvija” jau pie esošajiem vairāk nekā 30 Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanas pasākumiem ievieš jaunus, lai veikalu apmeklējums klātienē būtu vēl drošāks. Atsevišķos “Maxima” veikalos tiks pagarināts darba laiks, portāls TVNET uzzināja uzņēmumā.

Tas tiek darīts, lai līdzsvarotu cilvēku plūsmu – jo īpaši tiešā veselības aprūpes iestāžu tuvumā, lai arī medicīnas personālam vajadzības gadījumā būtu iespēja tos apmeklēt droši. Līdz šim veiktās investīcijas drošības pasākumiem sastāda vairāk nekā vienu miljonu eiro.

“Pircēju un darbinieku drošība ir “Maxima Latvija” prioritāte, līdz ar to pielāgojamies situācijai un ieviešam arvien jaunus pasākumus, lai veikalos visā Latvijā būtu ērta, ātra un droša iepirkšanās. Stājoties spēkā jaunajiem noteikumiem, pagarināsim darba laiku veikaliem visā Latvijā, lai mazinātu pircēju plūsmas un tādējādi minimizētu kontaktus ar citiem cilvēkiem. Aicinām arī iedzīvotājus uz kopēju sadarbību un uz veikaliem doties pa vienam, sagatavojot pirkumu sarakstu, kā arī apmeklēt veikalu stundās, kad tradicionāli ir mazāka cilvēku plūsma. Arī mūsu partneris – pārtikas interneta veikals www.barbora.lv – radis iespēju paplašināt attālinātas piegādes kapacitāti,” stāsta “Maxima Latvija” vadītājs Viktors Troicins.

Papildus jau spēkā esošajiem 30+ drošības pasākumiem, visā Latvijā “Maxima” veikalos būs ierobežojumi ar mērķi samazināt vīrusa izplatīšanos - atsevišķos “Maxima” veikalos tiks pagarināts darba laiks, lai līdzsvarotu cilvēku plūsmu.

Darba laiks tiks pagarināts it īpaši tiem veikaliem, kas ir tiešā veselības aprūpes iestāžu tuvumā, lai arī medicīnas personālam būtu iespēja droši apmeklēt tos vajadzības gadījumā. Plašāka informācija ar precīziem darba laikiem būs pieejama "Maxima" mājaslapā.

“Maxima Latvija” ir veikusi vairāk nekā vienu miljonu eiro lielas investīcijas, lai ieviestu dažādus drošības pasākumus Covid-19 vīrusa ierobežošanai kā veikalos visā Latvijā, tā arī administrācijā. Vairums administrācijā strādājošie jau šobrīd darbu veic attālināti, savukārt veikalos uzņēmums regulāri ievieš dažādus tehniskos un mākslīgā intelekta risinājumus drošākai pirkumu veikšanai, kā, piemēram, dokumentu skenerus bezkontakta vecuma pārbaudei, risinājumus plauktu piepildījumu un kasu noslodzes kontrolēšanai, kā arī ir palielināts pašapkalpošanās kasu skaits – līdz šim brīdim uzstādot 129 jaunas pašapkalpošanās kases 16 “Maxima” veikalos visā Latvijā, no kurām 50% ir tieši reģionos.

Tādējādi ne tikai tiek efektivizēts ikdienas darbs kolēģiem, bet arī uzlabota klientu iepirkšanās pieredze visā Latvijā.

Jau ziņots, ka “Maxima Latvija” pastāvīgi seko līdzi visu darbinieku veselības stāvoklim, un ir ieviesusi virkni drošības pasākumu, lai novērstu koronavīrusa izplatību, piemēram, ieviestas stikla aizsargbarjeras pie kasēm starp klientu un kasieri. Tāpat veikalos acīmredzami atgādinājumi pircējiem par sociālo distancēšanos 2m rādiusā citam no cita, piemēram, grīdas uzlīmes, iepirkuma ratiņu izmantošana groziņu vietā, fiziski lielākas barjeras nodrošināšana starp citiem klientiem, pastiprināta pircēju uzraudzība un atgādinājumi no apsardzes darbiniekiem u.c.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu