Paziņojums par veiksmīgiem Covid-19 vakcīnas izmēģinājumiem "nogāž" "Zoom" akciju vērtību

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

Finanšu tirgus reakcija uz “Pfizer” paziņojumu par veiksmīgiem rezultātiem Covid-19 vakcīnas trešās fāzes izmēģinājumos ir bijusi iespaidīga. Kamēr naftas cena, kā arī lielāko aviokompāniju akciju vērtība pieauga līdz pat 30%, pamatīgu kritumu piedzīvojušas attālinātā darba rīku akciju vērtības.

Kā vēsta “Business Insider”, pirmdien pēc “Pfizer” paziņojuma attālināto sapulču rīka “Zoom” akciju vērtība samazinājās par 20%. “Zoom” gan nav vienīgā kompānija, kam pirmdiena vērtējama ar mīnuszīmi – citi attālinātā darba rīki, kā “DocuSign” un “Peloton” saskārās ar vērtības kritumu, ņemot vērā investoru cerības uz to, ka globālā veselības krīze tuvojas beigām.

Šī gada laikā “Zoom” ir bijis viens no uzņēmumiem, kas ievērojami spējis audzēt savu vērtību. Pieaugot pieprasījumam pēc attālināto videokonferenču rīkošanas, šā gada laikā “Zoom” vērtība ir augusi par 650%. Savukārt pirmdienas kritums akciju vērtību ir “atsviedis” līdz septembra beigu līmenim.

“Mājas darba rīku” uzņēmumu grupas akciju vērtību ietekmē arī ziņas par citu farmācijas kompāniju sekmēm Covid-19 vakcīnas izstrādē. Optimistiski dati par “Gilead”, “Moderna” un “AstraZeneca” trešās fāzes izmēģinājumiem jau iepriekš ir negatīvi ietekmējuši attālinātā darba rīku akciju vērtības. Savukārt negatīvas ziņas par vakcīnu izmēģinājumiem tieši otrādi – ir ļāvušas pieaugt, piemēram, “Zoom” vērtībai.

Iepriekš vēstīts, ka pirmdien “Pfizer” paziņoja, ka tās eksperimentālā koronavīrusa vakcīna, kas tapusi sadarbībā ar “BioNTech”, sevi ir pierādījusi ar 90% efektivitāti. Šīs ziņas izraisīja “sprādzienu” finanšu tirgū, it īpaši nozarēs, kas cietušas vissmagāk. Lielākais akciju vērtības kāpums ir vērojams lidsabiedrību un viesnīcu segmentā.

Paziņojums radījis cerības visā pasaulē, ka derīga Covid-19 vakcīna var ļaut pasaulei spert soli tuvāk globālās veselības krīzes atrisinājumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu