Kanādas aizsardzības ministrs "Rīgas konferencē" tērpies Latvijas karoga krāsās (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Kanādas nacionālās drošības ministrs Hardžits Sadžans, uzstājoties drošības un ārpolitikas forumā "Rīgas konference 2020", pievērsis uzmanību vizuālajam tēlam - pie žaketes atloka piesprausta lentīte Latvijas karoga krāsās, un arī kaklasaite un sikhu tradicionālais turbāns bija karmīnsarkanā krāsā.

"Esmu tā saģērbies tāpēc, ka latvieši vienmēr mani fantastiski uzņēmuši. Tas ir mazākais, ko varu darīt," viņš teica, paužot nožēlu, ka Covid-19 pandēmijas dēļ nevar piedalīties konferencē klātienē.

"Rīgas konference" šogad notiek digitālā formātā. Tā tiešraidē vērojama portālā TVNET.

Sadžans konferencē runāja par cīņu ar Covid-19 no aizsardzības skatupunkta. NATO stiprināšana katrai alianses dalībvalstij ļāvusi nedaudz labāk sagatavoties arī šai krīzei, viņš pauda.

"Covid-19 bija pārsteigums, taču tas ļāva saredzēt, kādi nacionālās izturētspējas aspekti ir jāuzlabo," uzsvēra Sadžans. Viņš norādīja, ka alianses valstis izmantojušas iepriekšējās sadarbības ietvaros izveidotos kontaktus un savā starpā apspriedušas līdzšinējo pieredzi un idejas. Valstis savā starpā arī apmācījušas mediķus un palīdzējušas ar aizsarglīdzekļu kravu pārvadāšanu.

Sadžans norādīja, ka priekšā ir nopietns izaicinājums - Covid-19 krīzes dēļ valstīm palielināsies budžeta deficīts. Viņš uzsvēra, ka NATO dalībvalstu aizsardzības budžeta apmērs ir ieguldījums ne vien nacionālajā, bet arī kolektīvajā aizsardzībā.

Latvija un Kanāda cieši sadarbojas aizsardzības jomā. Kanāda vada NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu, kuru veido vairāk nekā 1300 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Sadžans ir Kanādas nacionālās drošības ministrs kopš 2015.gada.

Sadžans piedzima Indijā, bet viņa ģimene 1976.gadā emigrēja uz Kanādu. Viņš dienējis Kanādas bruņotajos spēkos un strādājis par izmeklētāju policijā.

Pusaudža gados Sadžans pievērsās sikhismam. Viena no sikhisma tradīcijām ir aizliegums griezt matus un bārdu. Sikhu vīrieši valkā turbānus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu