Puse iedzīvotāju Ziemassvētku dāvanas plāno iegādāties internetā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veikals "Maxima" tirdzniecības centrā "Akropole".
Veikals "Maxima" tirdzniecības centrā "Akropole". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Teju puse jeb 45% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju šogad Ziemassvētku dāvanas plāno iegādāties internetā, liecina pasta sūtījumu pakalpojuma sniedzēja SIA "Omniva Latvija" ("Omniva") aptauja.

Kā galvenos iemeslus iedzīvotāji minējuši, ka tas ir ātrāk, nekā iepirkties veikalos klātienē (47%) un internetā ir pieejams plašāks piedāvājums (55%), kā arī labāka cena (66%).

Vairāk nekā trešā daļa jeb 35% aptaujāto atzina, ka tagad iepērkas retāk nekā pirms šī gada pavasara, bet 17% minēja, ka biežāk sākuši iepirkties internetā. Par ērtāko e-pirkuma saņemšanas veidu lielākā daļa jeb 65% aptaujāto atzinuši pakomātus.

Tendence vairāk iepirkties klātienē raksturīga vecāka gadagājuma iedzīvotājiem, proti, 75% aptaujāto vecuma grupā 60-74 gadi atbildēja, ka Ziemassvētku dāvanas plāno iegādāties klātienē. Savukārt iedzīvotāji vecuma grupā 30-39 gadi salīdzinoši biežāk plāno Ziemassvētku dāvanas iegādāties internetā - 61%.

Atbildot uz jautājumu, kas mudinātu neatlikt Ziemassvētku dāvanu pirkumus uz pēdējo brīdi, visbiežāk (79%) tika minēts, ka tie būtu dažādi izdevīgi piedāvājumi un akcijas, bezmaksas piegāde (37%), plaša izvēle (35%) un bezmaksas preču atgriešana (15%).

Savukārt par ērtāko e-pirkumu saņemšanas veidu tika atzīti pakomāti (65%), kam seko kurjeru piegāde (22%), izņemšana veikalā (8%) un Latvijas pasta nodaļās (6%).

Aptauja veikta 20.-29.oktobrī, aptaujāti 1000 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

"Omniva" apgrozījums pērn bija 7,5 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 30%, savukārt uzņēmuma peļņa pērn palielinājās gandrīz 10 reizes un bija 746 000 eiro.

"Omniva" reģistrēta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2945 eiro. "Omniva" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Aktsiaselts Eesti Post".

Šobrīd Latvijas "Omniva" tīklā ir 208 pakomāti, kas izvietoti 97 apdzīvotās vietās Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu