Nacionālajam veselības dienestam meklē jaunu direktoru (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts kanceleja izsludinājusi konkursu uz Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktora amatu, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Iepriekšējais NVD direktors Edgars Labsvīrs amatu nolēma atstāt pavasarī. Viņš jau laicīgi bija informējis veselības ministri, ka gatavojas pieņemt citus profesionālos izaicinājumus, tomēr kā vienu no iemesliem amata atstāšanai minēja arī publiski paustos pārmetumus par medicīnas masku piegādi.

No NVD direktora amata kandidātiem tiek prasīta atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām, augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vēlams maģistra grāds un vismaz triju gadu nepārtraukta pieredze organizācijas vadītāja amatā vai citā vadošā amatā, kas ir organizācijas vadītāja tiešā pakļautībā, ar vismaz desmit padotajiem darbiniekiem, kas iegūta pēdējo 15 gadu laikā.

Saskaņā ar konkursa prasībām, NVD direktoram jābūt ar zināšanas par veselības politikas un valsts informācijas sistēmu uzturēšanas un attīstības jautājumiem, ar izpratni par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvā procesa, informācijas drošības un budžeta plānošanas jautājumiem, ar pieredzi projektu izstrādāšanā un īstenošanā vai to vadīšanā, kā arī ar angļu valodas zināšanām B2 līmenī.

No jaunā NVD vadītāja tiek gaidīta arī veiksmīga pārmaiņu vadības pieredze, sistēmiska pieeja jautājumu risināšanai un spēja uztvert un analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās, teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes un nevainojama reputācija.

NVD direktoram tiek piedāvāta iespēja rosināt un īstenot pārmaiņas valsts pārvaldes procesos un pakalpojumu nodrošināšanā veselības aprūpes jomā, profesionālās attīstības iespējas, piedaloties Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmā, kā arī mēnešalga 2353 eiro pirms nodokļu nomaksas, sociālās garantijas, veselības apdrošināšana un motivējoša bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem.

Pretendentiem jāpiesakās Valsts kancelejā līdz 8.decembrim, kopā ar CV un pieteikuma vēstuli iesniedzot arī savu redzējumu par NVD prioritātēm un attīstību, lai nodrošinātu nepieciešamo veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību turpmākajos piecos gados.

Kandidātu atlasi vairākās kārtās centralizēti veiks Valsts kanceleja saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlases kārtība". Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas vadības kompetences - stratēģiskais redzējums, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komandas vadīšana, darbinieku motivēšana un attīstīšana, kā arī pārmaiņu vadīšana.

NVD ir veselības ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde. Dienesta darbības mērķis ir īstenot valsts politiku veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības nodrošināšanā un administrēt veselības aprūpei paredzētos valsts budžeta līdzekļus, nodrošinot racionālu un maksimāli efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanā, kā arī īstenot valsts politiku e-veselības ieviešanā, veselības un sabiedrības veselības datu iegūšanā un analīzē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu