Uz Saeimas kafejnīcu neattiecas līdzi ņemšanas princips, deputāti drīkst pusdienot zālē (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ēdiens
Ēdiens Foto: Edijs Pālens/LETA

Uz Saeimas kafejnīcu neattiecas līdzi ņemšanas princips, deputāti drīkst pusdienot zālē, secinājis raidījums "Bez tabu".

Raidījuma filmēšanas komanda parlamenta ēkā viesojas pēc skatītājas Initas vēstules, kura vēlējās noskaidrot, vai arī Saeimas kafejnīcā ēdiens tiek izsniegts tikai līdzi ņemšanai.

Dienā, kad “Bez Tabu” viesojas ēdnīcā, tajā ir pamatīgs klusums un rindā nav jāstāv. Žurnālisti izvēlas divus saldos ēdienus, ko nobauda turpat ēdamzālē. Bez filmēšanas komandas zālē ir vēl kāds kungs.

Pēc mirkļa ierodas arī kāda kundze. Arī viņa ietur maltīti turpat zālē. Pusdienās ieradies arī Saeimas deputāts Andrejs Klementjevs, kurš arī izvēlas ēdienreizi ieturēt turpat kafejnīcas telpās.

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šnēders norāda, ka, ņemot vērā, ka Saeimas ēdnīcā var iekļūt tikai šaurs cilvēku loks, drīkst pusdienot arī kafejnīcas telpās. ”Runa ir par izglītības iestādēm, arī darbavietām, kur nenāk cilvēki no malas, ēdnīca paredzēta tikai darbiniekiem. Līdz ar to plūsmas nepārklājas ar citiem cilvēkiem, kā tas ir parastā kafejnīcā,” norāda Šnēders.

Restorānu biedrības vadītājs Jānis Jenzis norāda, ka līdzi ņemšanas koncepts visbiežāk ir ērts ātrās ēdināšanas iestādēm, bet ne restorāniem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu